TILSTO: Den 40 år gamle forretningsmannen som tirsdag morgen ble pågrepet av Økokrim, siktet i en omfattende sak der Økokrim mener å påvise både grovt økonomisk utroskap, hvitvasking og heleri, satt i avhør helt fram til 19-tida i kveld.

Dagbladet får opplyst at han i avhør tilsto sin rolle i sakskomplekset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILSTO: Den 40 år gamle forretningsmannen som tirsdag morgen ble pågrepet av Økokrim, siktet i en omfattende sak der Økokrim mener å påvise både grovt økonomisk utroskap, hvitvasking og heleri, satt i avhør helt fram til 19-tida i kveld. Dagbladet får opplyst at han i avhør tilsto sin rolle i sakskomplekset. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Familiemedlemmer siktet i omfattende Økokrim-sak. Forretningsmann (40) har tilstått sin rolle i avhør

Åtte personer er siktet i en omfattende Økokrim-sak rettet mot fiktive fakturaer, hvitvasking og utroskap i håndverksbransjen. En 40-årig forretningsmann har tilstått i avhør - mens en håndverker i 20-årene nekter skyld.

Den 40 år gamle tidligere straffedømte forretningsmannen satt i avhør helt fram til 19-tida i kveld.

Han fikk livet snudd på hodet tirsdag morgen, da han var en av totalt åtte personer som ble pågrepet, siktet i en omfattende sak der Økokrim mener å påvise både grovt økonomisk utroskap, hvitvasking og heleri i male- og renholdsbransjen.

Verken Økokrim eller 40-åringens advokat ønsker å kommentere opplysningen - men Dagbladet får opplyst at han i avhør tirsdag tilsto sin rolle i sakskomplekset.

- Han samarbeider med politiet, og svarer på spørsmål etter beste evne, er alt 40-åringens forsvarer, advokat Daniel Storrvik, ønsker å si til Dagbladet etter avhøret.

40-åringen ble pågrepet hjemme i huset sitt grytidlig mandag morgen.

- Hvordan har han det?

- Han har det greit. Men det kommer alltid som et sjokk når man blir pågrepet, sier Storrvik.

MERCEDES: Dagbladet får bekreftet at 40-åringens pengeforbruk - der han kjører en svært standsmessig bil, selv om han ikke har registrert skattbar inntekt de tre siste år - var noe av det han ble spurt om i avhør. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MERCEDES: Dagbladet får bekreftet at 40-åringens pengeforbruk - der han kjører en svært standsmessig bil, selv om han ikke har registrert skattbar inntekt de tre siste år - var noe av det han ble spurt om i avhør. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Luksusbil

Verken førstestatsadvokat Marianne Bender eller advokat Storrvik vil si noe om hva 40-åringen ble konfrontert med i avhør. Men Dagbladet får bekreftet at 40-åringens pengeforbruk - der han kjører en svært standsmessig Mercedes, selv om han ikke har registrert skattbar inntekt de tre siste år - var noe av det han ble spurt om.

Bender vil ikke kommentere tilståelsen - ei heller si konkret hvilken paragraf 40-åringen er siktet etter.

- Jeg kan ikke kommentere de konkrete siktelsene, sier Marianne Bender til Dagbladet.

ORDKNAPP: Førstestatsadvokat Marianne Bender vil ikke kommentere tilståelsen - ei heller si konkret hvilken paragraf 40-åringen er siktet etter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ORDKNAPP: Førstestatsadvokat Marianne Bender vil ikke kommentere tilståelsen - ei heller si konkret hvilken paragraf 40-åringen er siktet etter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Fiktive fakturaer

Totalt er åtte personer siktet i saken. De åtte pågrepne er mellom 20 og 60 år og politiet mener de er knyttet til hverandre gjennom det samme nettverket. Samtlige ble pågrepet i Norge. Tre av de siktede er i familie, får Dagbladet opplyst. De fem andre er ikke i slekt - forretningsmannen (40) er blant disse.

- Den alvorligste siktelsen i saken omhandler flere titalls millioner kroner. Flere selskaper er involvert, uttalte Bender til Dagbladet tirsdag morgen.

Dagbladet får opplyst at minst et malefirma og et vaskefirma er sentrale i firmaet.

Dagbladet får opplyst at fiktive fakturaer skal ha blitt sendt fra male- og vaskefirmaene for å unngå skatt og moms - hvorpå pengene så skal tas ut svart i andre enden.

- Det kan jeg dessverre ikke kommentere. Jeg kan ikke kommentere detaljene i saken, sier førstestatsadvokat Bender.

NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Thor Bache-Wiig forsvarer en norsk-albansk håndverker. Mannen nekter straffskyld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Thor Bache-Wiig forsvarer en norsk-albansk håndverker. Mannen nekter straffskyld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Håndverker siktet

En av de andre siktede er en norsk-albansk håndverker i 20-årene som har drevet virksomheter både på Østlandet og i Tromsø. Troms politidistrikt er også inne i etterforskningen. Håndverkeren er siktet for utroskap mot flere selskaper.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Thor Bache-Wiig, som forsvarer håndverkeren, til Dagbladet.

I tillegg til pågripelsene på Østlandet - der over 100 tjenestemenn var involvert - ble det foretatt ransaking i Tromsø i den omfattende arbeidskrimsaken.