Haugesund-drapet:

Familien: - Helt meningsløst

Familien til den drepte 28-åringen i Haugesund er preget etter drapet natt til første nyttårsdag.

PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere jobbet på åstedet i Haugesund lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
PÅ ÅSTEDET: Politiets teknikere jobbet på åstedet i Haugesund lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 28 år gammel mann ble drept da han feiret nyttår i Haugesund med noen venner.

- Han har vært på nyttårsfest med vennene sine. Dette kom helt av det blå, og framstår helt umotivert, og helt meningsløst. På alle måter, sier bistandsadvokat for offerets pårørende, Benedicte Storhaug, til Dagbladet.

Den avdøde feiret nyttår i en leilighet i nærheten av åstedet. De var ute for å skyte opp fyrverkeri da de to siktede, som har tilknytning til en annen leilighet i nærheten, kom i kontakt med fornærmede og hans venner. Det var i denne sammenhengen at fornærmede ble drept, mener politiet, som uttaler seg i en pressemelding søndag.

- Preget

- De er selvfølgelig preget av situasjonen. De har mistet en sønn, og mistet en bror, på brutalt vis, uten noe som helst varsel. De søker trøst i hverandre, fortsetter bistandsadvokaten etter å ha møtt de pårørende seinere søndag.

Storhaug forteller at den avdøde mannen arbeidet som kokk. Han hadde takket nei til arbeid i jula for å prioritere samvær med venner og familie. Dette formidles i samråd med de pårørende.

Hun ønsker også å fortelle at de etterlatte ønsker å formidle at avdøde ikke har vært en del av et belastet miljø.

- Familien var viktig for ham. Han ville være med dem, og med vennene sine. Denne nyttårsfesten var en av grunnene til at han valgte å bli. De pårørende har fått veldig god oppfølging og informasjon av politiet, og er godt orientert om politiets arbeid.

MANGE VITNER: Én britisk statsborger i 20-årene er siktet for drap, og én norsk statsborger i 20-årene er siktet for medvirkning til drap etter et knivdrap i Haugesund natt til første nyttårsdag. Video: NRK Vis mer

Framstilles for varetektsfengsling mandag

Den britiske statsborgeren og den norske statsborgeren - begge i 20-åra, som er siktet for drap eller for medvirkning til drap, framstilles for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett mandag 3. januar.

Begge nekter straffskyld for drap.

- Politiet mener det foreligger nærliggende fare for forspillelse av bevis ved en løslatelse av de siktede nå, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Den siktede nordmannen, som i dag er avhørt på politihuset i Stavanger, erkjenner ikke straffskyld for drap, ifølge politiadvokaten.

- Han har gitt en forklaring om denne dagen. Jeg ønsker ikke å si noe mer utover at han ikke erkjenner straffskyld, sier Soma til Dagbladet.

Så langt i etterforskningen er det ingenting som tyder på at den avdøde og de siktede kjente hverandre.

Flere vitner

Politiet er i ferd med å skaffe oversikt over hendelsesforløpet gjennom avhør av vitner, og tekniske undersøkelser.

Politiadvokaten sier til Dagbladet at flere av personene som var sammen med avdøde kan ha sett hele eller deler av hendelsen. Disse vitnene er nå avhørt. Han ønsker ikke å gå inn på hvor mange vitner det dreier seg om.

Det gjenstår fremdeles etterforsking for å klarlegge hele hendelsesforløpet og bakgrunnen for drapet. Politiet jobber både teknisk og taktisk med dette.

- Vi jobber med digitale spor. Det dreier seg om mobiltelefoner, som vi har sikret innhold fra. Blant annet sosiale medier. Vi vil bruke tida framover på å gjennomgå dette. Vi håper at det kan gi en del opplysninger om de involvertes bevegelser, og om hendelsesforløpet, sier Soma.

Politiet ønsker tips om saken på telefon 02800.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer