FØR ANGREPET: Her er Randi Kjøs avbildet da de forlot kai på Kypros. Foto: Privat
FØR ANGREPET: Her er Randi Kjøs avbildet da de forlot kai på Kypros. Foto: PrivatVis mer

Familien: - Vi er letta

Randi Kjøs (58) var på dødskonvoien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Erling Segelstad, talsmann for familien til Randi Kjøs som var en av tre nordmennene på konvoien som ble angrepet av israelske soldater, forteller til Dagbladet at familien er veldig lettet etter at de fikk bekreftet fra Utenriksdepartementet at Randi ikke er blant de skadede eller døde.   

- Familien til Randi er veldig letta over at hun er i fysisk godt hold, og ikke blant de skadede. De er stolte over det engasjementet og den solidariteten som Randi har vist gjennom mange år i sitt arbeid for palestinerne, og mot den forferdelige situasjonen som er på Gaza. Samtidig føler de sorg over familier som har mottatt andre beskjeder enn den de mottok i dag, sier han.

- Tankene deres går derfor til de drepte og skadde fra den båten Randi var med på. Det var ingen som i sin villeste fantasi kunne tro at det skulle gå sånn.

- Ingen terrorist
Segelstad, som fungerer som styreleder i Fellesorganisasjonen Hedmark, forklarer at det ikke var tilfeldig at det nettopp var Randi som skulle være med på hjelpekonvoien.

- Randi har tidligere vært sentral i kommunestyret og leder for Midtøstenkomiteen i kommunen.

I dag fungerer hun som fylkessekretær i Fellesorganisasjonen Hedmark.

Stenger informasjonstilgangen
Randi Kjøs var ombord i båten hvor skuddene falt og aktivister ble drept, bekrefter Segelstad overfor Dagbladet. Både han og familien til Randi mener Israel har behandlet aktivistene som terrorister.

- Randi er ingen terrorist. Man måtte ha nærmest perfekt vandel for å kunne være med på denne turen, påpeker han.

- De har isolert 700 mennesker som vil vise solidaritet ved å skru av Internett og mobildekningen. Det er å sile informasjon. Uvissheten for familien nå er når de får snakket med Randi, når kommer hun tilbake og hvordan hjemreisen vil foregå. Dette vet vi ikke, fordi vi forholder oss til uforutsigbare myndigheter.

De to andre nordmennene som også var med på hjelpekonvoien er Espen Goffeng og Nidal Hejazi.