Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien: - Vi er lettet og glade

- Vi er lettet over at saken nå går mot en oppklaring, sier Inger Sunds familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Vi hadde nærmest gitt opp håpet om oppklaring når det hadde gått så lang tid, sier Sunds nærmeste familie, som i går fikk beskjed fra politiet om at to personer var siktet for overfallet.

Familien uttrykker stor lettelse, og roser politiets arbeid.

De er hele tida holdt løpende oppdatert om utviklingen i saken, og har lenge visst at politiet hadde fingeravtrykk og biologiske spor.

Var under oppsikt

- Vi antar saken nå går mot oppklaring, men det har vært en lang prosess. Det kunne virke som om saken var vanskelig å oppklare, men det var åpenbart at noen må ha visst at Inger hadde mye verdier hjemme, sier en i familien.

Politiet har fra første dag jobbet ut fra teorien om at personer med tilknytning til bingomiljøet var involvert, og de tror Inger Sund kan ha blitt holdt under oppsikt i lang tid.

Vant mye penger

Dagbladet snakket i går også med andre i familien.

- Vi er fornøyde med politiets arbeid i saken, og er lettet over at det går mot en oppklaring.

Inger Sunds nærmeste har vært i avhør hos politiet, og har bistått etterforskerne med å finne ut hva som er fjernet fra leiligheten.

Sund hadde vunnet 30000 kroner kvelden hun ble ranet. Hun kjempet en desperat kamp mot inntrengerne. Politiet mener hun døde nesten umiddelbart etter at hun låste seg inn i leiligheten.

Sund tok drosje fra M-16 Bingo på Youngstorget til leiligheten i Sognsveien 18. oktober i fjor. Utenfor inngangsdøra la hun trolig paraplyen på en kiste i gangen. Vanlig prosedyre var at hun la paraplyen på kista, låste opp døra og gikk fort inn i leiligheten for å slå av Falken-alarmen. Deretter har hun trolig blitt overfalt og kneblet med et skjerf.