Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien avslører nye detaljer om seriemorderen som voldtok og drepte datteren (13) deres

- Alle skal vite hvor ond han er.

FORSVANT: I mars 2003 forsvant 13 år gamle Milly Dowler sporløst på vei hjem fra toget hun hadde tatt fra skolen til Walton-on-Thames. Seks måneder senere ble liket hennes funnet i et skogholt i Yateley Heath - omlag 40 kilometer unna. Levi Bellfield har i ettertid innrømme drapet. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: I mars 2003 forsvant 13 år gamle Milly Dowler sporløst på vei hjem fra toget hun hadde tatt fra skolen til Walton-on-Thames. Seks måneder senere ble liket hennes funnet i et skogholt i Yateley Heath - omlag 40 kilometer unna. Levi Bellfield har i ettertid innrømme drapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mars 2003 forsvant 13 år gamle Milly Dowler sporløst på vei hjem fra toget hun hadde tatt fra skolen til Walton-on-Thames. Seks måneder senere ble liket hennes funnet i et skogholt i Yateley Heath - omlag 40 kilometer unna.

Nesten åtte år senere, i juni 2011, ble Levi Bellfield dømt for drapet på jenta, et drap han ikke tilsto før i fjor vår.

Foreldrene til Dowler fikk høre om drapsmannens bekjennelse, men har ikke kunnet dele den med offentligheten før nå. I en uttalelse fra familien heter det:

- Vi vil at alle skal vite hvor ond han er. Vi vil at alle skal vite hva Bellfield gjorde med vår nydelige datter og søster Milly. Det skriver BBC.

Kidnappet Familien forteller at den nå 47 år gamle Bellfield kidnappet den 13 år gamle jenta, og tok henne med til leiligheten sin i nærheten av den samme togstasjonen hun akkurat hadde forlatt.

Han kjørte henne så hjem til moren sin. Her skal han ha voldtatt henne, før han tok henne med til enda et sted. Også her skal jenta ha blitt voldtatt gjentatte ganger, før hun ble kvalt dagen etter.

Familien kunne også fortelle at da Bellfield ble spurt om drapet, nektet han å la seg avhøre av mannlige politibetjenter.

Politiet beklaget også overfor Dowler-familien at de ikke hadde tatt drapsmannen tidligere. Dette på tross av at han hadde et langt kriminelt rulleblad, og hadde adresse i nærheten av der tenåringen forsvant.

- Nå vet vi Årsaken til at familien først nå slipper denne informasjonen, var at politiet mistenkte at nok en person kunne vært involvert i drapet på 13-åringen.

I åtte måneder har de holdt dette for seg selv. Politiet pågrep omsider den mistenkte personen, men vedkommende ble løslatt etter ti timer da det ikke var noen håndfast bevis for at han / hun var involvert.

- Nå vet vi omsider hva som skjedde i de siste timene av Millys liv. Kanskje kan hennes sjel nå omsider hvile i fred. Offentligheten har spilt en stor rolle og støttet oss i denne prosessen. For det er vi evig takknemlige, heter det i familiens uttalelse.

Seriemorder Drapet på Dowler er heller ikke det eneste Bellfield har begått. Da han i 2011 ble dømt for å ha drept 13-åringen, satt han allerede inne for drapene på 22 år gamle Amelie Delagrange (22) og Marsha McDonnell (19).

Han er også dømt for et drapsforsøk på en da 18 år gammel kvinne.

Etterforskere med kjennskap til Bellfield og saken utelukker ikke at han kan stå bak en rekke andre angrep i samme område. Langt flere enn de fire han er dømt for.

Sjefsetterforsker Colin Sutton hadde ansvaret for å etterforskre drapene på McDonnell og Delagrange. Han forteller at Bellfield har et «massivt ego» og at han tror han er «Guds gave til alle».

- Jeg er rett vi bare såvidt har skrapet overflaten i denne saken, sier han til den britiske rikskringkasteren.

Skandale Dowler-saken ble også en het potet i forbindelse med News of the World-skandalen som rullet og gikk i 2011 da det ble kjent at avisa hadde hacket seg inn på 13-åringens telefonsvarer og hadde slettet flere meldinger.

UTTALELSE: Foreldrene til Dowler fikk høre om drapsmannens bekjennelse, men har ikke kunnet dele den med offentligheten før nå. I en uttalelse fra familien heter det:

- Vi vil at alle skal skjønne hvor ond han er. Vi vil at alle skal vite hva Bellfield gjorde med vår nydelige datter og søster Milly. Det skriver BBC. Foto: REUTERS/Paul Hackett/NTB Scanpix
UTTALELSE: Foreldrene til Dowler fikk høre om drapsmannens bekjennelse, men har ikke kunnet dele den med offentligheten før nå. I en uttalelse fra familien heter det: - Vi vil at alle skal skjønne hvor ond han er. Vi vil at alle skal vite hva Bellfield gjorde med vår nydelige datter og søster Milly. Det skriver BBC. Foto: REUTERS/Paul Hackett/NTB Scanpix Vis mer

Meldingene skal ha blitt slettet de første dagene etter at jenta forsvant, angivelig for at det skulle bli plass til nye meldinger. Det skrev The Guardian

Når jentas familie og venner prøvde å ringe tilbake og merket at det plutselig var plass til flere meldinger på telefonsvareren hennes, trodde de ifølge en kilde at det var Milly selv som hadde slettet meldingene - og at hun derfor kunne være i live.

De slettede meldingene skal også ha skapt vanskeligheter for politiet, og avisa ble beskyldt for å ha fjernet potensielt verdifulle bevis.

SERIEMORDER: Drapet på Dowler er heller ikke det eneste Bellfield har begått. Da han i 2011 ble dømt for å ha drept 13-åringen, satt han allerede inne for drapene på 22 år gamle Amelie Delagrange (22) og Marsha McDonnell (19). Foto: NTB Scanpix
SERIEMORDER: Drapet på Dowler er heller ikke det eneste Bellfield har begått. Da han i 2011 ble dømt for å ha drept 13-åringen, satt han allerede inne for drapene på 22 år gamle Amelie Delagrange (22) og Marsha McDonnell (19). Foto: NTB Scanpix Vis mer