Gabby Petito

Familien ber om 500 millioner kroner

Familien til Gabby Petito saksøker Utah-politiet.

DØDE: Gabby Petito ble funnet død i september i fjor. Foto: Gabby Petito/Youtube
DØDE: Gabby Petito ble funnet død i september i fjor. Foto: Gabby Petito/Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien til Gabby Petito saksøker politiet i Moab i delstaten Utah for uaktsomhet som resulterte i 22-åringens død i fjor. De ber om 50 millioner dollar, eller rundt 500 millioner kroner.

I søksmålet blir politibetjentene «Palmer», «Pratt» og Daniel Robbins navngitt. Det blir også nevnt ti andre anonyme betjenter, ifølge CBS News.

Det var i september i fjor Petito ble funnet død ved en park i delstaten Wyoming. 22-åring hadde vært på tur med kjæresten Brian Laundrie, da hun ble funnet.

Bare noen uker før Petito ble funnet, hadde hun snakket med flere betjenter fra Moab-politet, etter å ha vært i en høylytt krangel med kjæresten.

Advokater for Petitos familie hevder at betjentene «mislyktes i sin plikt å beskytte Gabby».

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Stoppet av politet

Petito og kjæresten ble sist observert sammen i Grand Teton under turen sammen i bil på tvers av USA.

12. august ble de stoppet av politiet nær Moab i Utah etter en høylytt krangel. Politiets video fra hendelsen viser hvordan Petito er opprørt og forteller hvordan krangelen har eskalert.

Politiet konkluderte med at Petito hadde vært den aggressive. De besluttet også å separere paret for én natt, men ingen ble anmeldt.

Innrømmet drapet

Forsvinningen og drapet på Gabby Petito i fjor høst skapte store overskrifter over hele verden.

Kjæresten ble lenge ansett som hovedmistenkt. Etter turen med Petito retunerte han hjem alene. Da etterforskere rettet blikket mot Laundrie, forsvant han.

I oktober fant foreldrene en gjenstand som tilhørte ham i et naturreservat nær hjemmet deres. Seinere ble liket av Laundrie funnet, og etterforskerne konkluderte med at han hadde tatt sitt eget liv.

I januar gikk FBI ut med opplysninger om at han faktisk skal ha innrømmet drapet i et dagbokinnlegg

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer