- Familien ble drept mens de sov

Gjerningsmannen (38) skal ha brutt seg inn i leiligheten i etasjen over og drept familien.

TRIPPELDRAP: En 38 år gammel leieboer i dette huset sier han drepte de tre personene. Politiet tror de ble drept mens de sov natt til søndag, eller søndag morgen. Foto: MARIUS FISKUM
TRIPPELDRAP: En 38 år gammel leieboer i dette huset sier han drepte de tre personene. Politiet tror de ble drept mens de sov natt til søndag, eller søndag morgen. Foto: MARIUS FISKUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): - Vi mener drapene har skjedd i løpet av natt til søndag eller søndag morgen. Vi mener gjerningsmannen har brutt seg inn via en dør og vi tror de tre ble drept mens de sov, sier politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til Dagbladet.no.

En 38 år gammel mann, som leide en leilighet i huset på Tomasjord i Tromsø, er siktet for trippeldrapet. Ifølge itromso.no skal ikke ha vært noen konflikt mellom partene tidligere.

Ekteparet på 43 og 35 år som eide huset er blant ofrene.

- Var gravid
I tillegg ble mannens mor funnet drept. Den 43 år gamle mannen etterlater seg to barn. Politiet bekrefter nå at kvinnen (35) som var registrert på adressen var gravid, men politiet kan ikke med 100 prosent sikkerhet fastslå at dette er offeret siden identifiseringsarbeidet ikke er helt ferdig.

- Ett eller flere av ofrene ble observert og har vært i kontakt med vitner lørdag kveld. Derfor tror vi de ble drept natt til søndag eller søndag morgen, sier Norgård Strand til Dagbladet.no.

Det er omstendighetene på åstedet som leder politiet til å tro at de tre personene ble drept mens de sov. Politiet ønsker ikke å gå i detalj om personene ble funnet i sengene sine eller om da hadde på seg nattøy da de ble funnet.

Politiet er sikre på at de tre familiemedlemmene ble drept med et stikkvåpen, men politiet er ikke sikre på hva slags gjenstand som ble brukt. De mener gjerningsmannen har brutt seg inn gjennom en dør til leiligheten.

Den 38 år gamle antatte gjerningsmannen innrømmet selv drapene i går ettermiddag.

Han ble plukket opp av politiet etter at naboer hadde hørt ham rope og skrike i gatene. Da de møtte ham så de at han hadde skader i den ene hånda. De bestemte seg for å kjøre ham til legevakta. På veien fortalte han om sine ugjerninger.

Fraktes til psykiatrisk
Mannen ble i dag fraktet til psykiatrisk sykehus for behandling. I går var mannen for ustabil til å kunne avhøres. Det blir trolig ikke noe avhør i dag heller, tror forsvareren Ola E. Hansen.

- Han trenger først og fremst psykiatrisk hjelp, sier Hansen til Dagbladet.no.

Det er funnet en mengde blodspor i leiligheten.

Politiet jobber stadig på åstedet for å sikre seg tekniske spor fra flere gjenstander. Det blir også søkt med hunder rundt huset, skriver Nordlys.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer