Sjøvegan-drapet

Familien «ekstremt skuffet». Derfor får Sjøvegan-drapsdømt elleve års fengsel

En tannlegeundersøkelse som asylsøker og politiets uklar e-post ble svært sentrale i straffeutmålingen mot mannen som er dømt for drapet på Marie-Louise Bendiktsen.

DREPT: Marie-Louise Bendiktsen ble brutalt drept og voldtatt sommeren 1998. Fredag falt dommen mot en mann fra Sri Lanka. Familien reagerer på straffen på elleve års fengsel. Foto: Dagbladet / Privat
DREPT: Marie-Louise Bendiktsen ble brutalt drept og voldtatt sommeren 1998. Fredag falt dommen mot en mann fra Sri Lanka. Familien reagerer på straffen på elleve års fengsel. Foto: Dagbladet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 38 år gammel mann i ble i dag dømt til elleve års fengsel i Nord-Troms tingrett for det 20 år gamle drapet på Marie-Louise Bendiktsen (59) i Sjøvegan i Troms i 1998.

Saken har i mange år vært en av Norges virkelig store drapsgåter, men fikk sitt gjennombrudd etter DNA-funn i fjor sommer, nesten på dagen 20 år etter drapet i juli 1998.

Mannen nekter straffskyld og anket den fellende dommen umiddelbart etter at den ble kjent i dag.

Elleve år

Samtidig som retten slår fast at mannen brutalt drepte Bendiktsen med 13 knivstikk, voldtok henne og satte fyr på huset hennes, har de satt straffen til elleve års fengsel.

Straffeutmålingen får Bendiktsens etterlatte til å reagere.

- Mens vi selvsagt er tilfredse med at tiltalte er funnet skyldig, tar denne følelsen veldig raskt slutt når vi ser på straffeutmålingen, skriver sønn Trond Bendiktsen på Facebook.

Dagbladet har fått tillatelse til å referere til Facebook-statusen, som er publisert på vegne av han og søstera Tone.

- For oss som har levd i en grusom uvisshet i over 20 år er det ufattelig at den dømte nå nesten kan begynne å planlegge hjemreisen etter å ha blitt funnet skyldig i å ha drept vår mor på den grusomste og nedrigste måte, etter å ha utsatt henne for umenneskelig redsel og smerte ved å påføre henne 13 knivstikk, etter å ha voldtatt henne – enten før eller etter at hun var død – etter å ha satt fyr på vårt barndomshjem og vår mors kropp for å prøve å skjule hva han hadde gjort, og etter å ha holdt tett om sine groteske gjerninger i 20 år, skriver sønnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer