Familien Elg uten solnedgang

Odd (61) og Else Elg (58) har anmeldt Lørenskog kommune for å ha tillatt bygging på nabotomta. Forskriftene i plan- og bygningsloven er ikke fulgt, hevder de. - Etter dette kan ikke kommunen nekte noen å bygge hva som helst hvor som helst, sier ekteparet Elg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Elg får stuevinduet sitt dekket av naboens garasjevegg. Som ikke det er nok, har den nye naboen hevet grunnen slik at den nye garasjen rager to meter over den Else og Odd Elg eier.

- Vi har vedbod og oljeforsyning i garasjen. Vi kommer ikke inn og får hentet verken ved eller olje, sier de.

Da Else og Odd Elg kjøpte huset, visste de at det var skilt ut en tomt fra eiendommen. Byggetillatelse var gitt den forrige eierens sønn, men gikk ut i 1990. I fjor fikk den nye eieren tinglyst eiendommen.

Kverulant?

Kommunen har ikke kunnet legge fram gyldig byggetillatelse på eiendommen. Men nå har de fått kopi av den, etter å ha blitt uvenner med de fleste av byråkratene i kommunehuset.

- Er jeg en kverulant det ikke går an å forholde seg til? spør Odd Elg, som mener det samme lovverket må gjelde for alle.

- Vi har aldri fått lagt fram hus- og garasjeplassering i forhold til nabotomtas avrunding (arrondering). Byggetillatelsen kom på faks mandag 28. juni. Fredagen før kunne de ikke spa opp noen byggetillatelse.

Mister kveldssola

- Vi mener byggherren må ha gode medspillere på rådhuset, sier ekteparet.

- Her er det mye som ikke stemmer. Nabovarslet som alle har protestert på, gidder de ikke engang å svare på, sier nabo Jon Lind.

- Nei, her er det noen som har litt for godt bekjente, sier Lind.

- Bygningssjefen i Lørenskog kommune ga klart uttrykk for at tomta på 558 kvm var for liten til å bygge på. Nå blir det ferdige huset like høyt som lysmasta, sier Else Elg.

For framtida må hun og ektemannen klare seg uten å få se solnedgangen fra stuevinduet. Nå går sola nemlig ned i garasjeveggen til den nye naboen.

MISTER SOLA: Odd Elg i vinduet der han menter solnedgangen vil forsvinne.