Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien er i dyp sorg

Sigrids families bistandsadvokat forteller at familien synes det tok lang tid fra likfunnet til identifiseringen i dag.

FUNNET DØD: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag 5. august, i dag bekreftet politiet at hun er funnet død.
Foto: Privat / NTB scanpix
FUNNET DØD: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag 5. august, i dag bekreftet politiet at hun er funnet død. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Harald Stabell, som er bistandsadvokat for familien til den drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne, forteller at familien til Sigrid er i dyp sorg.

- De var i dyp sorg etter den første beskjeden om likfunnet av en jente i natt, og så kom dødsbudskapet på ettermiddagen i dag. Det sier seg selv hvordan de har det nå, sier Stabell til Dagbladet.

Ikke alene Han forteller at han store deler av formiddagen og ettermiddagen i dag har vært med familien.

- De synes at det tok lang tid før den endelige bekreftelsen på at det var Sigrid kom i ettermiddag, men de har forståelse for at det skyldes formaliteter, sier Stabell.

Han forteller at familien ikke er alene, og blir godt ivaretatt.

- De synes at dialogen med politiet hele tiden har vært god, og de har blitt løpende orientert om etterforskningen, sier Stabell.

To siktet To menn, en på 37 og en på 64, er siktet for drapet eller medvirkning til drapet på Sigrid. Stabell forteller at familien ikke kjenner til mennene.

- De har heller ikke fått vite navnene til de siktede, så de kjenner overhodet ikke til mennene, sier Stabell.

Det var på en pressekonferanse i 18-tiden i dag politiet informerte om at den døde personen de fant i går kveld var Sigrid Giskegjerde Schjetne. Da var familien til Sigrid allerede orientert om det.

- Vi står nå overfor en drapssak, sier Hanne Kristin Rohde, leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Begge mennene er i kveld i avhør med politiet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august da hun var på vei hjem fra en venninne på Østensjø i Oslo. Da hun ikke kom hjem til avtalt tid, løp Sigrids far ut for å lete etter henne i 00.30-tiden.

Rundt en time senere fant noen forbipasserende gutter Sigrids to sko, ankelsokk og hvite iphone ved Østensjø-Kanvas Barnehage, rundt 200 meter fra stedet der Sigrids familie bor.

Liket ble funnet 20 minutter fra familiens hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media