- Familien er i dyp sorg

Politiet i Stockholm gjennomfører nye vitneavhør, i det som etterforskes som et drap på ei norsk kvinne. Familiens bistandsadvokat forteller at de tar dødsfallet svært tungt.

JAKTER VITNER: Sjokkerte naboer forteller om dramatiske scener etter at den norske kvinnen ble funnet drept i Stockholm. Reporter: Audun Hageskal. Video: Frank Karlsen. Vis mer

- Det pågår fremdeles tekniske åstedsundersøkelser. Kvinnen obduseres trolig mandag, men vi kommer ikke til å gå ut med noen dødsårsak foreløpig, sier etterforskningsleder Christina Voigt til Dagbladet.

Etterforskningen av drapet på ei norsk kvinne i 40-åra i Stockholm, er fremdeles i det som betegnes som en tidlig fase. Voigt holder derfor kortene tett til brystet, og er svært sparsom med opplysningene.

Den norske kvinnen ble funnet død i sin leilighet på Södermalm i Stockholm onsdag ettermiddag. Der ble også hennes samboer, en millionær og forretningsmann i 50-åra, pågrepet blodig og med store skader. Under fengslingsmøtet i tingretten fredag, møtte han med bandasjert hals og gipset arm.

- Han hadde skader da han ble pågrepet, og ble sendt til legeundersøkelser. Vi har gjennomført avhør av ham, men det vil bli flere, sier Voigt til Dagbladet.

- I dyp sorg

Etterforskningslederen forteller videre at den drapssiktede mannen vurderes psykisk mens han sitter i varetekt. I mellomtida gjennomfører politiet avhør av det som av Voigt beskriver som mange vitner.

Da Dagbladet fredag var i boligblokka hvor drapet fant sted, hang det fremdeles en lapp fra politiet i oppgangen. Der ble vitner som hadde opplysninger i saken bedt om å ta kontakt.

Kvinnen som flyttet fra Norge for flere år siden, har siden 2017 vært registrert på samme adresse som den nå drapssiktede mannen. For to uker siden skal de ha flyttet inn i toppleiligheten, hvor hun onsdag ble funnet drept. Ifølge naboer Dagbladet var i kontakt med, virket alt normalt i dagene før hendelsen.

Advokat Pontus Sundback representerer den norske kvinnens pårørende både i Norge og Sverige. Hun forteller at familien tar nyheten om dødsfallet svært tungt.

- De er i dyp sorg over det som har skjedd. Mer enn det kan jeg ikke kommentere akkurat nå, sier Sundback til Dagbladet.

MISTENKER DRAP: En svensk direktør er pågrepet etter at en norsk kvinne ble funnet død i Stockholm. Politiet mistenker at kvinnen har blitt drept. Video: Expressen Vis mer

Suksessfull millionær

Den drapssiktede mannen har årevis hatt stor suksess i næringslivet. I over ti år har han ledet et av Sveriges store selskaper innen skjønnhetsprodukter, og hevet millionlønn årlig.

Salg av blant annet hudpleieprodukter og kosmetikk har blitt stor business for mannen, men han skal likevel ha levd det som beskrives som et nøkternt liv blottet for luksus.

For kort tid siden gikk han og den norske kvinnen imidlertid til innkjøp av toppleiligheten på Södermalm - et av Stockholms dyreste boligområder.

- Et sjokk

Ifølge Expressen hadde den siktede direktøren og den norske kvinnen begge vært hjemme fra sine respektive jobber i noen dager i forkant av det mistenkte drapet.

Styrelederen i selskapet mannen var direktør i, skriver i en e-post til Expressen at nyheten har rystet selskapet:

«Vi har blitt informert av politiet i Stockholm om at sjefen for vår avdeling i Sverige er pågrepet og mistenkt for drap. Denne tragiske nyheten kom som et sjokk for hele vår organisasjon, og vår første prioritet nå er å ta vare på de ansatte og andre som er berørt av dette», skriver styrelederen.