Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsdal-drapet

- Familien er i sjokk

Gjerningsmannen fremdeles på frifot etter at 21-åring ble skutt og drept.

DREPT: Natt til 11. januar ble en 21 år gammel mann skutt og drept. Gjerningspersonen er fortsatt på frifot. Dette vet vi om drapet. Foto/video: NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer

- Familien er i sjokk og dyp sorg.

Det sier Veysel Ince, som er bistandsadvokat for de pårørende til den 21-årige mannen som natt til lørdag ble skutt og drept på Prinsdal i Oslo.

Drapsmann på frifot

Ingen er så langt pågrepet etter drapet, som skjedde utenfor Prinsdal Grill. Politiet mener gjerningsmannen ankom stedet til fots og skjøt 21-åringen, som døde på stedet. En kamerat ble påført stikkskader etter et basketak med gjerningsmannen, som deretter flyktet.

Bistandsadvokat Ince sier at den avdøde mannen, som er fra lokalmiljøet på Prinsdal, beskrives som en snill og omsorgsfull person.

- Familien ønsker at gjerningsmannen snarest mulig identifiseres, sier han.

Jobbet på skole

Politiet jobber ut fra hovedteorien at drapet var målrettet, mens en bekjent som Dagbladet har snakket med, mener 21-åringen må ha havnet i skuddlinja tilfeldig.

Den drepte mannen med tyrkisk bakgrunn jobbet som ringevikar ved en barneskole i Oslo. Skolens ledelse har i dag sittet i møte med utdanningsetatens kriseteam for å stake ut kursen i det videre sorgarbeidet blant ansatte og elever.

- Det er en trist dag på skolen, og det er med sorg at vi har mottatt beskjed om at en av våre er drept, sier rektor Solvor Vasshus.

- Alle ansatte samles på skolen i dag, for å markere den tragiske hendelsen, for å snakke sammen og få informasjon man har behov for. I tillegg vil ansatte gå rundt og informere i alle klassene. Alle elever og voksne som har behov for det, vil få tilbud om samtale, opplyser hun visere.

FLUKTRUTE: Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen som skjøt og drepte en 21 år gammel mann på Prinsdal i Oslo 10. januar. Vitner skal ha observert ham løpende fra åstedet i retning Kolbotn. Video: Marie Røssland og Endre Vellene Vis mer

Kriseteam til stede

Utdanningsetatens kriseteam er til stede på skolen i dag og i morgen, i tillegg til bydelen og politiet.

Kristine Strømmen, kommunikasjonsrådgiver i utdanningsetaten, opplyser at kriseteamets rolle er å bistå skolene i å håndtere vanskelige situasjoner, og å gjøre de som kjenner barna i stand til håndtere krisen over tid.

- De veileder blant annet lærere i hvordan snakke med barna, i trygge omgivelser, om det triste som har hendt, tilpasset elevenes ulike aldrer, opplyser Strømmen.

Obduseres i dag

Grete Lien Metlid, leder for Oslo-politiets seksjon for etterretning og etterforskning, sier til Aftenposten at den drepte blir obdusert i dag. I tillegg fortsetter vitneavhør.

Politiet ønsker også tips. Blant annet søker de informasjon fra folk som kan ha sett gjerningsmannen løpe i retning Kolbotn etter drapet.

Tidlige opplysninger går ut på at gjerningsmannen har «arabisk utseende», var mørkkledd og tildekket i ansiktet.