Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien er livredd ham

Flere nære slektninger har søkt om besøksforbud mot sikta 37-åring, hevder familiemedlem.

- PSYKISK SYK: Kvinnen, som er nær slektning av 37-åringen som er sikta for drapet Sigrid Giskegjerde Schjetne, forteller at mange i familien har vært bekymret for mannen det siste året. Mange har vært livredd ham, og tenkt at han er psykisk syk, hevder hun. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- PSYKISK SYK: Kvinnen, som er nær slektning av 37-åringen som er sikta for drapet Sigrid Giskegjerde Schjetne, forteller at mange i familien har vært bekymret for mannen det siste året. Mange har vært livredd ham, og tenkt at han er psykisk syk, hevder hun. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ikke så lett å dømme en person man har en relasjon til. Er han skyldig håper jeg han får hjelpa han trenger, og må ta konsekvensene av hva han har gjort. Det er det eneste rettferdige - både overfor familien til Sigrid, men også overfor ham selv.

Det sier kvinnen som er i nær slekt med 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, til Dagbladet.

Ifølge henne har mange i 37-åringens familie både vært bekymret for og redd mannen over en lengre periode, og derfor har flere nære slektninger søkt om besøksforbud, hevder hun.

- Han har drapstruet og terrorisert flere i familien, og flere har søkt om besøksforbud mot ham, hevder kvinnen overfor Dagbladet.

Tror han sluttet med medisiner Hun forteller at også hun frykter 37-åringen, og at hun derfor ønsker å være helt anonym, og at heller ikke hennes slektsforhold til den siktet mannen blir kjent.

- Jeg har fryktet for mitt eget liv. Og om det viser seg at han ikke er skyldig i drapet og slipper fri, er jeg livredd for hva han kan finne på å gjøre, hevder hun.

Men slik har det ikke alltid vært, forteller hun.

Selv har hun opplevd den siktede som en snill, rolig og avbalansert mann, fram til en episode i fjor vår.

- TENKER PÅ FAMILIEN: Kvinnen som er i nær slekt med den siktede 37-åringen, sier at hjertet hennes tynger for Sigrids familie. - Jeg tenker mye på familien til Sigrid, og det er grusomt at noen i min familie kan være den som har påført henne og familien hennes så mye vondt, sier hun.
Foto: Privat / NTB scanpix
- TENKER PÅ FAMILIEN: Kvinnen som er i nær slekt med den siktede 37-åringen, sier at hjertet hennes tynger for Sigrids familie. - Jeg tenker mye på familien til Sigrid, og det er grusomt at noen i min familie kan være den som har påført henne og familien hennes så mye vondt, sier hun. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Da reagerte han så raskt med sinne, og det var noe med måten han reagerte på som skremte meg. Noen mennesker har et uttrykk som skremmer mer enn tonefallet. Han hadde det. Og det har jeg ikke opplevd at han har hatt tidligere. Flere i familien spekulerte da på om han hadde sluttet med medisinene sine, sier hun.

Da familiemedlemmer spurte ham om dette, eskalerte sinnet, hevder kvinnen.

- Ville skaffe hjelp - Han ble forbanna, og svarte at han ikke er syk, men feilbehandlet. Utover vinteren i fjor ble han mer og mer voldsom, og kom med indirekte drapstrusler mot to av sine søstre. Han skrev til dem at de sto på dødslista og skulle ende i likposer, og han trua også om å sende folk på døra deres, hevder kvinnen.

Familien forsøkte gjentatte ganger å skaffe mannen hjelp, sier hun.

- Men verken politiet eller psykiatrien tok det seriøst. Anmeldelser ble henlagt, og selv om han fikk besøksforbud mot flere familiemedlemmer, fortsatte han terroriseringen. Rettssystemet feiler når vi har prøvd å skaffe ham hjelp siden våren 2011, uten at noen har gjort noe, sier hun.

- Hva tror du var grunnen til at han ble så sint på familien?

- Han ble rasende om noen var uenig med ham, og opererte med ideen om at enten var man med ham, eller imot ham. Han ble mer og mer opptatt av Norge og hvordan det norske systemet fungerer, og kunne legge ut lange avsnitt om det på Facebook eller på bloggen sin. Det er ikke normalt. Men om noen nevnte det, ble han altså sint.

- Tenker på Sigrids familie Mannens raseri førte til flere søvnløse netter, sier kvinnen.

- Man måtte hele tiden være våken, på vakt. Jeg tenker at han er i stand til å gjøre ting han ikke er klar over selv, og frykter at aggresjonen hans mot familien vil bygge seg opp nå.

- BLE SINT: Familiemedlemmet Dagbladet har snakket med beskriver den siktede 37-åringen som i utgangspunktet en snill og avbalansert mann. På vårparten i fjor merket hun imidlertid en forandring hos ham, hevder hun. - Da reagerte han så raskt med sinne, og det var noe med måten han reagerte på som skremte meg. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
- BLE SINT: Familiemedlemmet Dagbladet har snakket med beskriver den siktede 37-åringen som i utgangspunktet en snill og avbalansert mann. På vårparten i fjor merket hun imidlertid en forandring hos ham, hevder hun. - Da reagerte han så raskt med sinne, og det var noe med måten han reagerte på som skremte meg. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

Hun forteller at det var på tirsdag at familien forsto at 37-åringen var siktet for drapet på Sigrid.

- Det kom som et sjokk. Det er vanskelig at han er mitt familiemedlem for det er mye lettere å hate en du ikke kjenner. Jeg tenker mye på familien til Sigrid, og det er grusomt at noen i min familie kan være den som har påført henne og familien hennes så mye vondt.

- Ukjent Da Dagbladet møtte kvinnen i går sa hun at fem familiemedlemmer hadde fått besøksforbud mot mannen. I dag sier hun at hun ikke er helt sikker på om det stemmer, men hevder at flere har søkt om dette.

Den siktede 37-åringens forsvarer, John Christian Elden skriver på en sms til Dagbladet at både han og retten er ukjent med at så mange i familien har fått besøksforbud mot mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media