Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien etter 13-åringens begravelse: - Dyp takknemlighet for alle hilsener, blomster og tanker

Jenta som døde av avmagring på nyttårsaften, ble gravlagt i går.

TAKKER FOR BLOMSTENE:  Familien til jenta som døde av avmagring på nyttårsaften, takker venner og kjente for all støtten etter dødsfallet. Jenta ble i går gravlagt i Bryn kirke.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAKKER FOR BLOMSTENE: Familien til jenta som døde av avmagring på nyttårsaften, takker venner og kjente for all støtten etter dødsfallet. Jenta ble i går gravlagt i Bryn kirke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til 13-åringen som døde på Valdres på nyttårsaften, begravde jenta si i går.

- Mor og familien vil gjerne at pressen formidler en dyp takknemlighet for alle hilsener, blomster og tanker fra nær og fjern i forbindelse med begravelsen, skriver familien i en sms til Dagbladet.

Jenta som trolig døde av avmagring, ble bisatt i Bryn kirke i går, med de nærmeste vennene og familien rundt seg. Det var en intim begravelse.

- Dagens seremoni for den avdøde 13-åringen vil være familiens og de nærmeste vennens personlige farvel med jenta som døde under tragiske og mye omtalte omstendigheter, opplyser begravelsesbyrået.

Dagbladet var til stede utenfor kirkeområdet, i samråd med familien.

Etterforsker dødsfallet Den 13 år gamle jenta hadde i mange år slitt med spiseforstyrrelse og mobbing da hun døde på nyttårsaften. Mens familie og venner begravde den unge jenta i går, under snødekket på kirkegården, fortsetter politiets etterforskning av dødsfallet.

Mor er siktet i saken og hadde planlagt datterens begravelse fra sykehuset og i varetekt, før hun ble løslatt fra Gjøvik politihus forrige tirsdag. Hun er siktet for grov omsorgssvikt og for å ikke ha gitt datteren nødvendig hjelp.

Selv om mor ennå ikke har vært inne til avhør hos politiet, forklarte hun seg i fengslingsmøtet forrige tirsdag. Mors forklaring varte i halvannen time, før hun brøt sammen og måtte forlate retten.

Politiet fikk ikke medhold i ønsket om å varetektsfengsle mor i fire uker.

Undersøker det offentlige Politiet undersøker i tillegg om det offentlige skulle gjort mer for å ivareta jentas helse og avhører personer fra både skole, barnevern og kommune i etterforskningen av det tragiske dødsfallet.

Familien til 13-åringen har bedt om ro til å bearbeide sorgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media