Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien etterlyste Koda (1,5 år) i går - fant ham skutt på egen åker i dag

- Det er såklart tungt, sier hundeeier Kristin Berg (28).

SJOKK: Familien hørte skudd i går kveld, men ante ikke at det var noen som tok livet av familiehunden Koda. Foto: Privat.
SJOKK: Familien hørte skudd i går kveld, men ante ikke at det var noen som tok livet av familiehunden Koda. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hunden ble meldt savnet til politiet i gårkveld, da den forsvant sporløst fra familiens gårdstun i den lille grenda Hauka i Midtre Gauldal kommune i Sør-Trøndelag.

Familien lette forgjeves etter golden retrieveren Koda (1,5 år) i går kveld, og fant den omsider i nitiden i dag.

Hundeeier Kristin Berg (28) er rystet over det som har skjedd. Det var hennes far som fant familiehunden drept. 
- Såklart tungt
- Det er såklart tungt. Vi var ute og lette etter ham i hele natt og håpet at han ville være på trappa neste morgen. De har skutt ham på vår egen eiendom, dratt han med rundt 500 meter, og forlatt ham der, sier hun til Dagbladet.

Hun er rystet over det som har skjedd.

- Vi hørte skudd i halv ni-tiden i går, men hadde såklart ikke den fjerneste anelse om hva det var, sier Berg.

- Mest sannsynligvis har han sett folk og sprunget mot dem. Han har trolig vært et lett bytte, for han er bare supersnill og kontaktsøkende.

Sikret spor Politiet har i dag vært på stedet og sikret spor. De bekrefter at hunden er drept av et skudd.

- Vi er litt usikre på hva slags våpen som er brukt, men sannsynligvis er det en rifle, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag Politidistrikt til Dagbladet.

 
Det er foreløpig et mysterium som har skjedd, og hvem som tok livet av hunden. Gården ligger avsidesliggende til, og ingen har søkt om jaktrettigheter i området. Siden det er vinter, er det heller ingen som har sau eller dyr på innmark, og som kan påberope seg å ha skutt hunden i nødverge.

- Hunden er funnet på familiens egen innmark, og det er ingen spor eller noe som tyder på at den har jaget dyr eller noe sånt, forklarer Kimo.

Håper den skyldige blir tatt Politiet er i gang med å etterforske saken, men står foreløpig uten spor. De ber nå folk om å ta kontakt hvis de vet noe om saken.

RYSTET: Kristin Berg (28) la ut dette bildet på facebook i går kveld, og etterlyste familiehunden Koda. Nå er den funnet drept. foto: privat.
RYSTET: Kristin Berg (28) la ut dette bildet på facebook i går kveld, og etterlyste familiehunden Koda. Nå er den funnet drept. foto: privat. Vis mer

Kristin Berg håper den skyldige blir tatt.

- Folk kan ikke få holde på sånn, sier Berg.

TRAGISK: Golden Retrieveren Koda ble bare 1,5 år. Foto: Privat/gjengitt med tillatelse.
TRAGISK: Golden Retrieveren Koda ble bare 1,5 år. Foto: Privat/gjengitt med tillatelse. Vis mer