Familien får bli

Søsteren, mannen og barna får fortsette å pleie dødssyke Remzije (27).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo tingrett overprøvde Utlendingsnemnda i en oppsiktsvekkende dom i går.

- Retten har sett at Remzije er helt avhengig av familien for å kunne få en verdig avslutning på livet, sier advokatfullmektig Dag Christian Vinghøg.

Han mener dommen fra Oslo tingrett er viktig fordi retten slår fast at man må gjøre en konkret vurdering i det enkelte tilfellet, ikke bare generelt vise til at man omfattes av det offentlige hjelpeapparatet slik utlendingsnemnda (UNE) gjør.

- Vi puster ut nå. Vi er glade. Og barna, de er kjempeglade. Men vi lurer selvsagt på om utlendingsnemnda nå respekterer rettens dom, sier Hamza Abdullahu.

- Redd for å dø

Hjemme hos familien på Nøtterøy i Vestfold sitter Remzije som vanlig i rullestolen. Hun sier hun er glad. Og at hun er redd for å dø. Men glad for at barna og søsteren nå skal være hos henne.

I ni år har Vahide pleiet lillesøsteren. Remzije er operert for hjernesvulst tre ganger, hun er nesten blind og lider av hormonforstyrrelser, depresjoner og tvangsforestillinger.

Vahide sa i retten 18. februar at hun heller vil bli for å pleie sin syke søster enn å ta seg av sine fire barn i Kosovo. Flere ganger måtte for øvrig Remzije som gråt og rugget fram og tilbake, trilles ut av retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer