Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien fikk betalt for ballongbløffen

Og Thomas (25) står fram som familiens medhjelper.

BALLONGFAMILIEN: Også de tre sønnene skal ha visst om bløffen, men de er selvsagt for unge til å straffes. Foto: REUTERS/ABC/Handout/Scanpix
BALLONGFAMILIEN: Også de tre sønnene skal ha visst om bløffen, men de er selvsagt for unge til å straffes. Foto: REUTERS/ABC/Handout/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Familien Heene fra Larimer County i Colorado i USA ble løpet av et par tilsynelatende dramatiske timer torsdag i forrige uke kjent over store deler av verden.

TV-seere over hele USA og en rekke andre land verden så de fortvilte redningsmannskapene som prøvde å få ned den hjemmelagde luftballongen de trodde seks år gamle Falcon Heene satt om bord i.

Samme dag ble Falcon funnet i en eske på loftet.

I går ble det avslørt at det hele var en bløff.

Og nå kommer det fram at politiet mener familien ble betalt av en mediebedrift, muligens en TV-kanal eller et produksjonsselskap, for å iscenesette den dramatiske redningsaksjonen.

Underholdning og nyheter
Nyhetsbyrået AP melder at Richard Heene og Mayumi Heene skal ha vært i samtaler om å lage et TV-show i Los Angeles, og at stuntet var planlagt som en markedsføring av dette showet. Ekteparet har ifølge AP fått betalt, men det er uklart om de fikk betalt før eller etter stuntet.

- Det er snakk om et show som er i skjæringspunktet mellom underholdning og nyheter, sier Jim Alderden, sheriff i Larimer County Sheriff, til AP.

Han sier også at ting tyder på at enkelte mediaselskap skal ha hatt kjennskap om stuntet før politiet og redningsmannskapene ble varslet.

Heene-ekteparet har tidligere deltatt på realityshowet «Wife Swap», konebytte, på TV-kanalen ABC, og er kjent som «storm chasers».

De har vært kjent for å reise etter stormer og orkaner, og Richards opptak av orkanen Gustav ble i sin tid sendt på CNN.

Foreldrene risikerer nå en bot på omtrent 2,8 millioner kroner i tillegg til fengselsstraff.

Medhjelper

Nettstedet Gawker har for øvrig latt Robert Thomas, en 25 år gammel mann fra Denver, stå fram med en lang innrømmelse av sin del i planleggingen av stuntet.

 
Thomas sier han ikke visste noe om at familiens barn skulle være involvert i stuntet.

Han beskriver at showet skulle vise Richard Heene som en slags gal vitenskapsmann som gjorde ulike eksperimenter. Heene er utdannet meteorolog.

Gawker opplyser at de betalte Thomas for intervjuet, men avviser at de har betalt familien.

Politiet begynte å skjønne at noe var galt da de så seksåringens reaksjon på et spørsmål under et intervju med CNN.

- Du sa vi gjorde det for showet, sa lille Falcon da faren spurte hvorfor han ikke kom ut fra skjulestedet hjemme under leteaksjonen.

Møttes på skuespillerkurs

- Det var en bløff. Planen var å skape en situasjon der det så ut til at Falcon (6) var ombord og i livsfare, for slik å få masse oppmerksomhet og fremme karrierene deres. Alt virket veldig troverdig, sier sheriff Jim Alderden, som medgir at også politiet ble lurt av ekteparets skuespill i starten av etterforskningen.

De to skal ha møtt hverandre på et skuespillerkurs.

Etterforskerne lurte i helga Richard Heene til å komme til politistasjonen under påskudd av at han skulle få tilbake ballongfarkosten. I stedet ble han ledet inn i et avhørsrom, og har også gjennomført en løgndetektortest.

- I samme minutt gikk etterforskere inn i familiens bolig og snakket med fru Heene, fortalte Alderden i går kveld.

MEDHJELPEREN: Robert Thomas. Faksimile
MEDHJELPEREN: Robert Thomas. Faksimile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling