Familien fikk de første svarene etter Hareid-drapet

Den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

DREPT I HAREID:  Politiet i Sunnmøre politidistrikt har i sammarbeid med familien frigitt bilder av Sami Milhem som ble drept i Hareid fredag kveld.
Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT I HAREID: Politiet i Sunnmøre politidistrikt har i sammarbeid med familien frigitt bilder av Sami Milhem som ble drept i Hareid fredag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til Sami Milhem (20) som ble drept i Hareid, har fått konklusjonen av den foreløpige obduksjonsrapporten. Familien hadde et langt møte med politiet mandag kveld.

Der ble de blant annet orientert om konklusjonen til rettsmedisinernes foreløpige obduksjonsrapport, skriver Sunnmørsposten. Det er foreløpig ikke sikkert når politiet vil gå ut med konklusjonene fra rettsmedisinernes rapport. Milhems foreldre, søsken og halvsøsken har samlet seg i Hareid for å holde sammen etter drapet på 20-åringen.

- De har bedt om å holde en minnestund på stedet der han ble drept, men de har forståelse for at det å komme inn i huset ikke er mulig så tidlig, sier bistandsadvokat Jørund Knardal til NTB.

Innrømmer forholdene Den 23 år gamle mannen som er siktet for å ha drept og partert Milhem, har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet.

- Den siktede var i avhør søndag ettermiddag og kveld, og her opplyste han at han var alene om drapet, sier politiinspektør Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Politiet ba mandag retten oppnevne psykiaterne Per Børre Huseby og John Olav Roaldset, begge med lang fartstid når det gjelder rettspsykiatriske vurderinger. Deres arbeid vil ta flere uker.

- Det er ingenting ved den siktede som gir politiet grunn til å tro at han er utilregnelig, men i en så alvorlig sak må vi gjennomføre en full undersøkelse slik at domstolen blir best mulig opplyst når saken skal behandles, sier Bøen.

Fengslet i fire uker Den siktede 23-åringen møtte ikke selv da spørsmålet om varetektsfengsling skulle behandles i Sunnmøre tingrett mandag. Gjennom sin forsvarer, advokat Erling Flisnes, samtykket 23-åringen i fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud samt medieforbud.

Milhem var i kommunalboligen på Vigset sammen med minst to andre, og hadde vært der hele natten før, da den siktede 23-åringen kom til boligen fredag morgen eller formiddag. Situasjonen skal ha utartet, og de andre i leiligheten skal ha trukket seg unna.

Drapet skal angivelig ha skjedd uten andre til stede.

Har ikke funnet våpen Etterforskerne har ikke funnet drapsvåpenet, men politiet slår fast at det er brukt en kniv eller en knivlignende gjenstand i drapet. Politiets foreløpige antakelser er at drapet skjedde en gang mellom klokken 8 og 11 fredag formiddag. Flere vitner har forklart til politiet at de i timene etter så den siktede blodig flere steder i Hareid.

Da 23-åringen samme kveld ble pågrepet, måtte han sendes på sykehus på grunn av skader i hendene som måtte behandles og sys og på Ålesund sykehus. Derfor ble det heller ikke noe avhør før søndag.

- Avhøret så langt har vært innledende og vi har bare sett hovedlinjene i hva som er skjedd. Det er mange timer med avhør som gjenstår. Mange spørsmål er fremdeles ikke stilt, sier Bøen.

Uvanlig brutalt Drapet på Sami Milhem har vært en krevende oppgave å etterforske, og selv erfarne politifolk er slått av brutaliteten. Selv etter tre dager har fire tekniske etterforskere mye arbeid som gjenstår på åstedet.

- Uansett hvor profesjonell du er så unngår du ikke å bli påvirket av en slik sak. Det gjør noe med deg, det er det ikke tvil om, sier Bøen.

Han regner med en langvarig etterforskning. Mandag undersøkte de også gjerningsmannens bolig som han delte med sin samboer. Hun har siden pågripelsen fredag vært på et krisesenter i området. Den siktede ble mandag overført til arrest i Ålesund fengsel. (NTB)