Familien fikk jula i gave

Tindrende barneøyne og ivrige små hender. Alenemora hjelper barna sine med å få matvarene i poser. Takket være Frelsesarmeen og private givere blir det likevel ei god jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er som å vinne i Lotto, sier Lisbeth Pabalinas (31).

Kledd i juleskrud lyser Bryn kjøpesenter i Oslo opp i vinterkvelden. I flere timer går Lisbeth og tre av barna hennes, Ronja (6), Ida Elisabeth (9) og Michael (11), og handler i den gigantiske matvarebutikken Ultra i underetasjen på kjøpesenteret. 14-åringen Patrick har på tenåringers vis valgt å gå på basketballtrening isteden.

Utvalgt

Etter et samlivsbrudd for ett år siden ble økonomien forverret for den unge firebarnsmora, men denne kvelden slipper Lisbeth å tenke på penger.

- Jeg sliter med å få endene til å møtes. I min fortvilelse skrev jeg til lederen av Frelsesarmeens slumstasjon, Marit Solli. Gleden var enorm da jeg fikk svar om at jeg var blant de 18 heldige som var utvalgt til å handle matvarer for et større beløp, sier alenemoren.

I ni år har Roar Hestholm samarbeidet med Frelsesarmeen for å plukke ut barnefamilier og eldre som trenger mer enn Slumstasjonens ferdigpakkede matvarer.

Inntrykk

- Det startet med et foredrag av slumsøster Anne i Odd Fellow-losjen. Det gjorde et dypt inntrykk og inspirerte meg til å gjøre noe. Hvert år siden har Marit Solli plukket ut de som trenger litt ekstra støtte. I år får jeg hjelp av flere brødre fra Loge nr. 32 Viken. Vi har samlet inn nesten 50000 kroner, og 18 familier skal få hjelp denne jula, sier Roar Hestholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer