Du leser nå Dagbladet Pluss

Syria-krigen

Familien flyktet for livet, men bare Rasmyah og mora overlevde

Den siste uka har angrepene mot de over tre millioner innbyggerne i Idlib blitt trappet voldsomt opp. Nå frykter mange at syriske Idlib blir et nytt Aleppo, Daraa eller Ghouta.

OVERLEVDE: Den lille jenta Rasmyah er halvannen måned ung, men har allerede mistet mange familiemedlemmer. Fredag flyktet hun og familien fra hjemmet deres fordi de var redde for egen sikkerhet. På veien ble bilen de satt i truffet av en tønnebombe, ifølge De hvite hjelmene. Foto: The White Helmets.
OVERLEVDE: Den lille jenta Rasmyah er halvannen måned ung, men har allerede mistet mange familiemedlemmer. Fredag flyktet hun og familien fra hjemmet deres fordi de var redde for egen sikkerhet. På veien ble bilen de satt i truffet av en tønnebombe, ifølge De hvite hjelmene. Foto: The White Helmets.Vis mer

Den siste uka har syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte gjennomført en rekke angrep mot Idlib-regionen, som er den nordvestlige delen av Syria - og som Assad-regimet ikke kontrollerer.

FN sier i en uttalelse at de er «alvorlig bekymret» over den stadig forverrede humanitære situasjonen i Idlib, og for at over 100 000 mennesker har flyktet.

Familier drept

Som den halvannen måned unge Rasmyah og familien.

«Baby-jenta Rasmyah og mora overlevde da de flyktet fra landsbygda i Idlib. Det gjorde ikke resten av familien», melder De hvite hjelmene-organisasjonen i flere meldinger på Twitter.

- Situasjonen i Idlib har blitt veldig alvorlig den siste uka. Bare de tre siste dagene har tre små jenter mistet hele eller store deler av familien sin. Nå frykter vi det aller verste, sier medietalspersonen for De hvite hjelmene på telefon fra Tyrkia til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.