+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Syria-krigen

Familien flyktet for livet, men bare Rasmyah og mora overlevde

Den siste uka har angrepene mot de over tre millioner innbyggerne i Idlib blitt trappet voldsomt opp. Nå frykter mange at syriske Idlib blir et nytt Aleppo, Daraa eller Ghouta.

OVERLEVDE: Den lille jenta Rasmyah er halvannen måned ung, men har allerede mistet mange familiemedlemmer. Fredag flyktet hun og familien fra hjemmet deres fordi de var redde for egen sikkerhet. På veien ble bilen de satt i truffet av en tønnebombe, ifølge De hvite hjelmene. Foto: The White Helmets.
OVERLEVDE: Den lille jenta Rasmyah er halvannen måned ung, men har allerede mistet mange familiemedlemmer. Fredag flyktet hun og familien fra hjemmet deres fordi de var redde for egen sikkerhet. På veien ble bilen de satt i truffet av en tønnebombe, ifølge De hvite hjelmene. Foto: The White Helmets.Vis mer

Den siste uka har syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte gjennomført en rekke angrep mot Idlib-regionen, som er den nordvestlige delen av Syria - og som Assad-regimet ikke kontrollerer.

FN sier i en uttalelse at de er «alvorlig bekymret» over den stadig forverrede humanitære situasjonen i Idlib, og for at over 100 000 mennesker har flyktet.

Familier drept

Som den halvannen måned unge Rasmyah og familien.

«Baby-jenta Rasmyah og mora overlevde da de flyktet fra landsbygda i Idlib. Det gjorde ikke resten av familien», melder De hvite hjelmene-organisasjonen i flere meldinger på Twitter.

- Situasjonen i Idlib har blitt veldig alvorlig den siste uka. Bare de tre siste dagene har tre små jenter mistet hele eller store deler av familien sin. Nå frykter vi det aller verste, sier medietalspersonen for De hvite hjelmene på telefon fra Tyrkia til Dagbladet.