SAVNET: Familie og venner har ikke fått tak i Sara Zelenak siden terrorangrepet i London lørdag kveld. Flere av dem har gått ut med savnetmeldinger. Flere er savnet etter angrepet lørdag. Foto: Facebook
SAVNET: Familie og venner har ikke fått tak i Sara Zelenak siden terrorangrepet i London lørdag kveld. Flere av dem har gått ut med savnetmeldinger. Flere er savnet etter angrepet lørdag. Foto: FacebookVis mer

Terror i London

Familien frykter for savnede Sara (21): - Jeg føler meg forferdelig

Sju ble drept og 48 skadd i London-terroren. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanadiske Christine Archibald (30) var en av de sju som ble drept i angrepet i London lørdag kveld, opplyser familien.

En franskmann er også blant de drepte. Archibald er det eneste offeret for bil- og knivangrepet som er identifisert. 48 mennesker ble skadd i angrepet - 18 av dem er kritisk skadd, melder britiske helsemyndigheter i en oppdatering.

Frykter for australsk kvinne

En av dem som er savnet er 21 år gamle Sara Zelenak fra Australia. Hun jobbet som barnepasser i London, men verken familie eller venner har hørt fra henne siden angrepet lørdag kveld.

Hun skal angivelig sist ha blitt sett på London Bridge da angrepet fant sted, skriver ABC Australia.

DRAMATISK AKSJON: Politiet aksjonerte mot en bar like i nærheten av London Bridge etter at en bil braste inn i en folkemengde på brua lørdag kveld. Politistyrker skrek og ropte at folk skulle legge seg ned på gulvet. Video: CNN Vis mer

Ifølge Sydney Morning Herald har ikke familie og venner fått tak i henne over telefon etter at hun ble separert fra vennene sine da en varebil traff flere fotgjengere på London Bridge.

Ifølge avisa pleide Zelenak å snakke med mora si i Brisbane på telefonen hver dag, og en rekke venner og familiemedlemmer har gått ut med savnet-meldinger på Facebook.

Zelenaks stefar Mark Wallace sier til news.com.au at de ikke har fått tak i 21-åringen.

- Jeg føler meg forferdelig. Jeg klarer ikke tenke. Myndigheter i London kan ikke gi noe informasjon, de er i full terrorberedskap, så det er ikke mulig å få ut noe informasjon. Hun har vært borte i 48 timer og ingen har sett eller hørt fra henne, sier Wallace.

TERROR I LONDON: Statsminister Theresa May holdt pressekonferanse, og snakket både om brexit og terrorhandlingene i London den siste tida. Her forsvarer hun politiets handlinger. Video: AP Vis mer

Fra før har Australias statsminister Malcolm Turnbull bekreftet at fire australiere var involvert i angrepet. To av dem har blitt identifisert - Candice Hedge fra Brisbane - som ble knivstukket i nakken, og Andrew Morrison. Begge ble innlagt på sykehus etter angrepet.

Spanjol savnet

En 39 år gammel mann fra Spania er meldt savnet etter terrorangrepet i London, opplyser Spanias innenriksminister Juan Ignacio Zoido. 39-åringen skal sist ha blitt sett i Borough Market der han skal ha konfrontert en av angriperne som knivstakk en dame, skriver NTB.

Innenriksministeren har bedt pårørende om å ta det rolig, da flere av de sårede etter terrorangrepet fortsatt ikke er identifisert.

En mann fra Spania er også blant de sårede som blir behandlet på et sykehus i London. Han skal ikke være kritisk skadd. Blant de skadde er også en 32 år gammel mann fra New Zealand og hans kjæreste

Politimenn såret

Tre politimenn fra London ble også såret under angrepet, men ingen av dem er livstruende skadd.

LIVREDD: Den 23 år gammel servitøren Alex Martinez jobbet på restauranten som terroristene oppsøkte da de begynte å knivstikke. Martinez hørte skrik og skudd mens han gjemte seg i en søppeldunk for å unnslippe terroristene. Video: Scanpix Vis mer

Den ene politimannen var ikke på vakt da angrepet skjedde, men prøvde å hjelpe til og ble da knivstukket flere ganger. Han blir nå behandlet på sykehus. Politidirektør i London, Cressida Dick, roste mandag politibetjenten for hans heltemodige innsats, ifølge NTB.

Britiske myndigheter sier de fortsatt jobber med å identifisere alle ofrene, som skal være fra flere ulike land. Sju personer ble drept og nærmere 50 såret etter at menn kjørte på fotgjengere på London Bridge, for deretter å fortsette til Borough Market der de knivstakk mange før de selv ble skutt og drept av politiet.