Familien frykter Shilan Shorsh ble drept

Politiet utelukker at det dreier seg om en ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til 39 år gamle Shilan Shorsh, som døde i en leilighetsbrann i Fyllingsdalen i Bergen lørdag, tror hun ble drept. Politiet utelukker at det er snakk om en ulykke.

Den kurdisk-irakiske kvinnen var en aktiv samfunnsdebattant og politiker, som satt i styret i Bergen SV og ledet Selvstendig Demokratisk Kurdisk Kvinneforening, melder NRK.

- Hun var redd. Veldig, veldig redd. Shilan fortalte meg at hun følte noen overvåket henne. Hun fikk profesjonelle til å undersøke PC-en sin, og oppdaget at den var blitt hacket. Nylig avsluttet hun Facebook-kontoen sin fordi hun fikk trusler, sier Sheene Mostafa Ahmed, den eldste av søsknene til Shilan.

Lørdag ble Shilan funnet død i leiligheten sin øverst i en boligblokk i Fyllingsdalen. Politiet etterforsker saken og utelukker at det er snakk om en ulykke.

- Brannen er begrenset til ett rom, og den er påsatt. Jeg kan ikke gå inn på hvorfor vi mener det, sier Tore Salvesen i Hordaland politidistrikt. Han og hans kolleger tar i utgangspunkt i at det enten er snakk om en mordbrann eller at 39-åringen tok sitt eget liv.

Sheene sier søsteren i 2006 fikk voldsalarm etter at hun hadde blitt truet på livet. Det skal være opptredener i mediene og ikke personlige konflikter som utløste truslene. Salvesen kan foreløpig ikke kommentere disse opplysningene.

(NTB)