Familien Gates innlosjert på sunnmørsk prakthotell

Ferierer med andre hotellgjester - Livvaktene fotograferte Dagbladet.

SKJERMET: Det vakre håndlafta Storfjord hotell ligger svært skjermet til på Glomset utenfor Ålesund. Her har Microsoft-gründer Bill Gates og familien innlosjert seg med en rekke andre, intetanende gjester. Foto: JONNY NEDREGÅRD
SKJERMET: Det vakre håndlafta Storfjord hotell ligger svært skjermet til på Glomset utenfor Ålesund. Her har Microsoft-gründer Bill Gates og familien innlosjert seg med en rekke andre, intetanende gjester. Foto: JONNY NEDREGÅRDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Klokken 15.24 i går landet Microsoft-gründer Bill Gates og kona Melinda på Ålesund lufthavn Vigra med sine tre barn.

Hos kronprinsparet Under en time tidligere hadde de tatt farvel med kronprinsparet på Kjevik lufthavn utenfor Kristiansand, før de gikk om bord i privatflyet som satte kurs direkte mot Ålesund.

Familien Gates besøkte kronprinsfamilien som ferierer i området og var blant annet sammen med dem på båttur.

Spekulasjoner I følge Sunnmørsposten kom den sommerkledte familien ut av flyet etter snaue ti minutter, for å så sette seg inn i et helikopter som fraktet dem bort fra flyplassen.

Spekulasjonene om hvor Bill Gates og familien ville tilbringe tiden på Sunnmøre har gått høyt de siste par dagene.

Skjermet prakthotell Tidlig etter ankomst til Ålesund ble det klart at familien hadde valgt seg ut et svært skjermet hotell på Glomset i Skodje kommune utenfor Ålesund.

Storfjord hotell er et vakkert håndlaftet hotell som siden åpningen i 2007 har vært rangert som ett av landets beste overnattingssteder.

Med en fantastisk utsikt mot Storfjorden like nedenfor kan familien Gates se de store cruiseskipene som seiler inn og ut fjorden for å nå turistbygda Geiranger innerst i fjordsystemet.

Storfjord hotell er likevel et svært skjermet hotell der det troner på toppen av en knaus omgitt av skog.

I følge kilder Dagbladet har vært i kontakt med har besøket vært planlagt i lengre tid.
Det 13-seters store helikopteret familien Gates benytter har dagen i forveien testet ut landingsforholdene ved hotellet.

Veisperring Ved innkjørselen til hotellet hadde personell fra turoperatørselskapet 62?Nord tatt oppstilling for å hindre uvedkommende å komme helt fram til hotellet fra den gruslagte fjellveien som snor seg oppover fjellsiden.

Ovenfor Dagbladet bekreftet de imidlertid at Bill Gates og familien var blant gjestene på hotellet, men slett ikke alene.

 - De andre gjestene var ikke informert om hvem den celebre gjesten med familie var før han kom.
Nå sitter familien sammen med hotellets øvrige gjester og nyter en god middag, fortalte en av selskapets representanter til Dagbladet torsdag kveld.

- Kan du si noe om hva som står på menyen?

- Nei, det vil jeg ikke kommentere, mer enn at på Sunnmøre er det vanlig med potetball på torsdager, smiler han lurt.

Helikopter på vent Det spekuleres nå på hva familien vil foreta seg videre under oppholdet på Sunnmøre.

Etter det Dagbladet har fått opplyst står det innleide luksushelikopteret stand-by på Vigra for å frakte familien dit de måtte ønske under oppholdet.

For selv om det torsdag hang grå skyer langt ned over Sunnmørsalpene er meldingene betraktelig bedre for i dag. En skal dermed ikke se bort fra at familien vil ta seg innover fjorden som blant annet Dronning Sonja har lagt sin elsk på.

Den berømte Atlanterhavsparken i Ålesund er også nevnt som et mulig turmål, og at parken forbereder seg til storfint besøk lørdag.

Fotograferte Dagbladet I tillegg til alt som kreves av staffasje når en mann med en formue på over 72 milliarder dollar drar på ferie var selvfølgelig innleide livvakter.

Disse fotograferte ivrig Dagbladets journalist fra en av bilene et godt stykke nedenfor hotellet. Når de ble fotografert tilbake akselererte de i en voldsom fart ned fjellsiden i sin svarte svenskregistrerte Mercedesen.

Det er uklart hvor lenge familien vil oppholde seg på Sunnmøre, men mye tyder på at de i alle fall blir ut lørdagen.

Tidligere har familien besøk Kon-Tiki-museet i Oslo og de olympiske anleggene i Lillehammer, før de altså svippet innom Sørlandet og den ferierende kronprinsfamilien.

LIVVAKTER: Et godt stykke unna hotellet hvor Bill Gates og familien oppholdt seg ble Dagbladet fotografert av familiens livvakter. De raste i voldsom fart ned fjellsiden da de ble fotografert tilbake. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet
LIVVAKTER: Et godt stykke unna hotellet hvor Bill Gates og familien oppholdt seg ble Dagbladet fotografert av familiens livvakter. De raste i voldsom fart ned fjellsiden da de ble fotografert tilbake. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 178422646


Varnish cache server