Familien Gholam får bli i Norge

Fida Hussain, også kjent her i landet som Fida Gholam, får bli i Norge med sin familie. Regjeringen gir et betinget amnesti, som også omfatter andre utlendinger som er berørt av de såkalte Quetta- og Laos-prosjektene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil si pakistanske borgere som hevder å være fra Afghanistan (Quetta-området) og thailandske borgere som hevder å være fra Laos.

- Jeg presiserer at amnestiet er en engangsforeteelse og besluttet under sterk tvil, sier justisminister Aud-Inger Aure.
Aure sier hun har tatt beslutningen om amnesti, fordi disse sakene er spesielle. Hun har lagt særlig vekt på den lange botiden og tilknytningen de aller fleste har i Norge.

Noen av familiene har bodd opp til 12 år her i landet uten at endelig vedtak er fattet eller at negative vedtak har latt seg gjennomføre.

- Det er dessuten et begrenset antall saker og personer det dreier seg om - i alt rundt 250 personer - og nå må det være riktig å få avsluttet disse sakene, sier Aure.

De utlendingene som bor i Norge og omfattes av Quetta- og Laos-prosjektene, kan dermed bli innvilget opphold etter nærmere bestemte retningslinjer.

Begrunnelsen er den lange faktiske botiden og tilknytningen de aller fleste har i Norge. Det er også lagt stor vekt på hensynet til barna.