Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien gikk til sengs og våknet aldri igjen. Nå har politiet funnet svaret på gåten

Den amerikanske familien ble funnet døde i ferieleiligheten de leide i Mexico.

FUNNET DØDE: Amy (38), Sterling (12), Adriana (7) og Kevin Sharp (41) ble alle funnet døde i ferieleiligheten de leide i Mexico. Foto: Amy Sharp via REUTERS
FUNNET DØDE: Amy (38), Sterling (12), Adriana (7) og Kevin Sharp (41) ble alle funnet døde i ferieleiligheten de leide i Mexico. Foto: Amy Sharp via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i forrige uke om Amy (38), Sterling (12), Adriana (7) og Kevin Sharp (41) som ble funnet døde på rommet sitt på en resort i Tulum i Mexico.

Den amerikanske familien skulle etter planen reise hjem til Iowa onsdag for drøye to uker siden, men da de ikke dukket opp begynte venner og slektninger å bli bekymret.

Den påfølgende dagen ble de etterlyst, og fredag 23. mars ble familien på fire funnet.

Lokale myndigheter var raskt ute med å avkrefte at noe kriminelt hadde skjedd, og sent i går kveld kunne sjefsetterforsker Christopher Martinez fortelle at de har funnet dødsårsaken.

Propan

Til Des Moines Register sier han at det var snakk om en propanlekkasje fra en varmtvannsbereder på vaskerommet.

Da politiet plukket den fra hverandre, oppdaget de at den hadde rustet. Dette skal ifølge politiet være et vanlig problem grunnet den høye luftfuktigheten i området.

I tillegg forteller Martinez at vaskerommet ikke hadde noen form for ventilasjon.

Varmtvannsberederen skal ha blitt kjøpt i 2012, og garantien gikk ut i 2017.

Reuters skrev i forrige uke at påtalemyndighetene ikke hadde bestemt seg for hvorvidt eierne av leilighetskomplekset skulle stilles til ansvar for ulykken. Det er foreløpig ikke kjent hvem som eier leiligheten paret eide, men den skal i 2013 ha blitt kjøpt av noen som bor i USA.

I forrige uke sa politiet at de trodde familien hadde vært døde i mellom 36 og 48 timer da de ble funnet. Martinez sier at de ennå ikke har fastslått et nøyaktig dødstidspunkt.

Hadde håp

Amys kusine Jana Weland har fungert som familiens talsperson de siste to ukene. Hun sa i forrige uke til ABC News at de hadde en dårlig følelse etter at siste livstegn fra familien kom på onsdag.

- Vi håpet vel i det lengste at det var noe annet som hadde skjedd. Kanskje de hadde valgt å bli en dag lenger. Men de gikk i seng og våknet aldri igjen, sa Weland.

Hun har også vært skeptisk til informasjonen de har fått av meksikanske og amerikanske myndigheter i saken. Til Des Moines Register sier hun at familien har fått vite at varmtvannsberederen var skyld i ulykken, men ikke at det var snakk om propangass.

En venn av familien fortalte i forrige uke til CNN at familien var tett knyttet til hverandre, og at de gjorde alt mulig sammen. Dette gjaldt ikke minst når det kom til pappa Kevins interesse for motorsport.

- De gjorde absolutt alt som en familie. Hele familien var involvert når Kevin skulle konkurrere, og sønnen hans var med på å skru på bilen hans. Her i Iowa er motorsport som en eneste stor familie, og familien Sharp levde og åndet for nettopp det, sier Bob Harris.

Familien ble gravlagt lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!