Familien gir ikke opp

Familiene til den savnede Benedicte Maxwell Iversen og samboeren Espen Bautz-Holter (29), samt en rekke venner av paret, var i hele går ettermiddag og kveld samlet i parets leilighet. De nekter å gi opp håpet om at 28-åringen skal komme til rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi prøver alt vi kan for å holde motet oppe. Det er ikke så lett så lenge vi frykter at noe kriminelt kan ha skjedd Benedicte. Da gjør mange seg noen tunge tanker, sier hennes tante, Sidsel Grasli. Familien avviser på det sterkeste at kvinnen kan ha forsvunnet ved egen vilje.

Nært forhold

- Hun har et svært nært forhold til sin mor og søster og har ikke sagt at noe har bekymret henne. Hun viste ingen tegn til nedstemthet før hun forsvant, har ingen fiender og har ikke sagt at hun er redd noen, sier Grasli.

Benedicte og samboeren tilbrakte fire dager i påsken sammen med samboerens familie på hytte i Gudbrandsdalen.

Ifølge familien viste hun ikke tegn til depresjon eller unormal atferd.

Det ble heller ikke registrert noe påfallende ved Benedicte da paret tilbrakte første påskedag sammen med hennes familie.

Mistenkeliggjort

Familien til Benedicte Iversen føler seg mistenkeliggjort av deler av pressen etter spekulasjoner om sprik mellom forklaringer og funn som er gjort hjemme hos 28-åringen. I går skrev en avis at kvinnens aerobicsko ble funnet hjemme i leiligheten til tross for at hun hadde sagt til samboeren at hun skulle på trening.

- Joggeskoene hennes er ikke hjemme, de må hun ha hatt i sekken hun hadde med seg. Slike spekulasjoner blir ekstra belastende for oss, vi har det tøft nok fra før, sier Benedictes tante.

Hun er ikke overrasket over at 28-åringen la igjen mobiltelefonen hjemme.

- Som mange andre kvinner i vår familie hadde hun mange baller i lufta på en gang, og kunne kanskje til tider være noe vimsete, sier Sidsel Grasli.

Jakter i blinde

Politiet i Oslo gjennomførte i går en dør-til-dør-aksjon i området rundt parets bopel. Åtte dager etter at hun forsvant sitter etterforskerne med mange ubesvarte spørsmål.

Etterforskningen har så langt ikke brakt politiet nærmere løsningen på forsvinningsgåten.

Verken søket i Akerselva i går ettermiddag eller rundspørringen ga umiddelbare resultater.

- Det har ikke dukket opp noe oppsiktsvekkende ennå, men vi gjenopptar aksjonen onsdag formiddag, sa politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt.

Oppsøkte beboere

Et tjuetall polititjenestemenn oppsøkte beboere i Hegdehaugsveien der 28-åringen sist ble sett og naboene i området rundt leiligheten i Grønnegata.

- Politiet spurte oss om hvilke biler som pleier å stå her og hvilke som sto her den dagen hun forsvant, sier en av naboene til Dagbladet.

Politiet har fremdeles ingen teorier om hva som kan ha skjedd med Benedicte Iversen. Til nå har politiet konsentrert seg om å avhøre venner og familie av kvinnen, for å danne seg et bilde av henne.

- Vi oppfordrer alle beboere i området til å sjekke loft, kjellere og uthus slik at vi kan være sikre på at det ikke er noe der, sier Abrahamsen.

DØR-TIL-DØR: Politiet oppsøkte i går beboere i Hegdehaugsveien der Benedicte sist ble sett, og hos naboene rundt hennes leilighet i Grønnegata.