Familien gråt av glede

Familien til Christina Røsvassbukt (15) gråt og lo om hverandre da de fikk gladbeskjeden om at jenta deres var funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STJØRDAL (Dagbladet): -  Ja, nå er vi kjempeglade. Dette er bare kjempebra. Tusen takk, alle som har vært med på letingen, sier Lydia Røsvassbukt.

Mammaen til Christina dro rett til sykehuset da datteren var funnet. Hun er sliten etter fire vonde døgn, men mest av alt er hun glad.

Noen som også er glade, er Christinas besteforeldre, Johan og Kirsti Rolseth. Christina var på besøk på gården hos dem da hun forsvant på 15-årsdagen sin ved 19-tida sist søndag. Da skulle hun bare ut og gå en tur på en skogsvei ved gården.

Var sterkt nedkjølt

Dagene som fulgte har vært et mareritt for familien. Men i går kom gladmeldingen.

Bestemoren, Christinas mamma og lillesøster satt i stua da politiet kom løpende med beskjeden alle håpte på, men ikke riktig torde å tro på.

-  Jeg har aldri vært så glad. Dette er det beste, men også det verste som noen gang har skjedd oss, sier Kirsti Rolseth. Familien har sovet lite de siste døgnene.

Christina ble funnet i svært ulendt terreng av et Sea King-redningshelikopter fra Hovedredningssentralen klokka 15.36 i går, to kilometer vest for gården hun gikk fra på søndag.

LETEAKSJONEN DAG FOR DAG

Mandag 12. juli: Politiet i Nord-Trøndelag får melding om at Christina Røsvassbukt er savnet fra Elvarli i Stjørdal.

Tirsdag 13. juli: Bildet av den savnede offentliggjøres. Frivillige melder seg. Utover tirsdag er Norsk Folkehjelp, Forsvaret, Sivilforsvaret og Røde Kors med i søk.

Onsdag 14. juli: Store styrker kommer inn fra de ulike etatene og flere frivillige melder seg. Grovsøk utvides til finsøk. Leteområdet utvides.

Torsdag 15. juli: 15.38: Politiet får melding om at Sea King helikopteret har gjort funn.

15-åringen hadde vært ute alene i nærmere fire døgn da hun ble funnet. Hun ble funnet liggende inntil et gjerde i en dal i bygda Elvran i Stjørdal. Jenta hadde da en kroppstemperatur på 30,5 grader. Hun var i tillegg kraftig dehydrert og var hoven i bein og armer etter den lange turen.

Ga aldri opp håpet

Sea King-helikopteret fløy 15-åringen rett til St. Olavs Hospital i Trondheim.

-  Det ser ut til å gå bra med jenta. Tilstanden hennes er stabil. Hun har lettere skader, men blir nå varmet opp og får mye væske, sier vakthavende barnelege Nina Moe ved St. Olavs Hospital.

Imens fortsetter feiringen på gården Hoås Øvre i Elvran i går.

-  Telefonen har ikke stått stille, vi har fått masse besøk, blomster, tekstmeldinger og kaker, stråler Kirsti Rolseth. Hun har ikke fått i seg mye mat de siste døgnene.

-  Det har vært forferdelig. Vi har ikke fått ned mye mat. Men i ettermiddag smeltet karbonadene i munnen, stråler hun.

-  Jeg har hatt en stor klump i halsen hele uka. Men jeg ga aldri opp håpet om at hun ville bli funnet i live, sier Johan Rolseth.

Blir med på neste tur

Familien har fortsatt vondt for å tro at det er sant.

-  Det er helt utrolig. Vi har følt oss veldig fjerne alle sammen, og fortsatt går vi rundt i tåka. Dette har ikke gått ordentlig opp for oss. Men vi er ikke så rent lite stolte av Christina. Hun har en utrolig vilje og stå-på-evne. Det var nok det hun greide seg på, smiler Kirsti.

Og Johan legger til:

-  Neste gang Christina skal gå tur her oppe, skal jeg bli med henne.

Det var på mandag at familien oppdaget at 15-åringen var borte. Siden har mannskaper fra Heimevernet, Røde Kors, Sivilforsvaret, Norsk Folkehjelp, politiet og frivillige lett etter jenta. Også redningshelikopter og hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder har deltatt i letingen.

I TRYGGHET: Christina Røsvassbukt (15), ble funnet av et Sea-King helikopter fra 330-skvadronen ca 3 km fra stedet hun ble meldt savnet for fire døgn siden.
DYP GLEDE: Christinas bestemor Kirsti Rolseth (sittende) strålte som en sol i går. - Jeg har aldri vært så glad, jubler hun. Her får hun blomster og klemmer av søster Inger Borg (t.v) og niesen Bente Kristin Borgen.