Gjerdrum-skredet:

Familien gravlegges i Gjerdrum kirke: - En utrolig trist dag

Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Charlot Grymyr Jansen (31) og datteren Alma Grymyr Jansen (2) ble fredag ettermiddag gravlagt i Gjerdrum kirke.

BEGRAVELSE: Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Charlot Grymyr Jansen (31) og datteren Alma Grymyr Jansen (2) ble fredag ettermiddag gravlagt i Gjerdrum kirke. Video: NRK / NTB / Lillegård Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ASK (Dagbladet): Den lille familien ble tre av ti ofre for det enorme kvikkleireskredet som gikk på Ask i Gjerdrum natt til onsdag 30. desember.

Charlot Grymyr Jansen var også gravid med en sønn, som skulle komme til verden om kort tid. Han hadde fått navnet Isak.

- Dette er en utrolig trist dag, sa ordfører Anders Østensen til Dagbladet på vei inn i kirken.

- Nå er det 17 døgn siden katastrofen skjedde, og vi visste jo at denne dagen ville komme.

OFRE I KVIKKLEIRESKREDET: Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Charlot Grymyr Jansen (31) og datteren Alma Grymyr Jansen (2 - ville fylt tre 30. april) blir gravlagt i Gjerdrum fredag. Foto: Privat / Østengen Begravelsesbyrå.
OFRE I KVIKKLEIRESKREDET: Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Charlot Grymyr Jansen (31) og datteren Alma Grymyr Jansen (2 - ville fylt tre 30. april) blir gravlagt i Gjerdrum fredag. Foto: Privat / Østengen Begravelsesbyrå. Vis mer

To bårer

Sokneprest Jakob Furuseth i Gjerdrum og Heni menighet forretter i begravelsesseremonien sammen med sokneprest Terje Kjølsvik i Feiring og Langset menighet i Eidsvoll.

- Vi er samlet her i dag for å ta farvel med Bjørn-Ivar, Charlot, Alma og Isak, sier sokneprest Furuseth.

- Så ser vi i dag to bårer. Det er fordi de to små, Alma og Isak, ligger på armen til hver av sine foreldre, inn imot midten, og sånn vil de også bli liggende i graven etterpå.

LYSGLIMT: Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Charlot Grymyr Jansen (31) og datteren Alma Grymyr Jansen (2) ble fredag ettermiddag gravlagt i Gjerdrum kirke. Sokneprest Jakob Furuseth sier det var et vondt, men fint øyeblikk. Video: NRK / NTB Vis mer

- Det kjennes vondt, sårt og urettferdig å skulle ta avskjed her i dag med en hel familie. Bjørn-Ivar, Charlot, Alma og Isak hadde livet foran seg, fulle av planer og drømmer. Og avtrykket og tomrommet de etterlater seg hos familie og venner, det er stort.

Giftet seg i 2014

Soknepresten sier Bjør-Ivar og Charlot hadde en viktig plass i familien på begge sider.

- De betydde noe viktig for både gamle og nye venner, og de var en viktig del av arbeidsmiljøet der de jobba. Alma var også viktig for familien, og hadde rukket å knytte nære kontakter til både andre barn og voksne i Gjerdrum barnehage. Og Isak var allerede en viktig del av framtidsplanene i familien. En som alle gledet seg til å bli kjent med.

TOK FARVEL: Av smittevernhensyn var det bare 50 personer til stede inne i kirken. Mange hadde imidlertid samlet seg utenfor for å ta farvel. Flere holdt fakler og dannet en ring rundt gravstedet. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
TOK FARVEL: Av smittevernhensyn var det bare 50 personer til stede inne i kirken. Mange hadde imidlertid samlet seg utenfor for å ta farvel. Flere holdt fakler og dannet en ring rundt gravstedet. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer

Presten forteller at Charlot og Bjørn-Ivar utfylte hverandre.

- Mens Bjørn-Ivar var spontan og lidenskapelig engasjert og likte å improvisere, så hadde Charlot et jevnt, godt humør, var tålmodig og utholdende og likte å planlegge for framtida.

Han beskriver begge som omsorgsfulle og sosiale personer som var opptatt av rettferdighet. Begge hadde også en sterk tilknytning til lokalmiljøet.

Paret giftet seg i Gjerdrum kirke i 2014, og datteren Alma ble også døpt der for to og et halvt år siden.

- De var godt i gang med å skape seg en ny framtid med Alma, og med Isak som de ventet på, forteller presten.

GRAVFERD: 15.januar 2021 ble Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Charlot Grymyr Jansen (31) og datteren Alma Grymyr Jansen (2) gravlagt i Gjerdrum. Vis mer

Alma beskrives som en frampå og litt «skøyeraktig» toåring.

- Hun likte å holde på oppmerksomheten og styre leken litt. Hun likte å samle på ting, men også å dele.

I likhet med sin mor ble hun også begeistret for Disney-prinsesser, musikk og dans og levde seg inn i rollen med begeistring, forteller presten.

- Sammen for alltid

Bjørn-Ivars bror, Hans Jørgen, beskriver broren som en person som alltid var der.

RØRENDE TALE: Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Charlot Grymyr Jansen (31) og datteren Alma Grymyr Jansen (2) ble fredag ettermiddag gravlagt i Gjerdrum kirke. Video: NRK / NTB Vis mer

- Du passet på oss. Tidvis under oppveksten kunne dette være et irritasjonsmoment. Men nå skulle vi gjort alt for at det skulle vart litt til. Om så bare én dag ekstra. Så, hva gjør vi nå? Hvordan skal livet og hverdagen bli uten deg. Uten Charlot og Alma, og uten Isak som vi aldri fikk bli kjent med, sier han.

Han beskriver Charlot som en fantastisk person.

- Du gjorde storebroren vår til verdens lykkeligste mann.

- Til døden skiller oss ad var ikke godt nok for dere. Nå er dere sammen for alltid. Dere fire. Den perfekte familie. Vi vil aldri glemme.

10 ofre

Av smittevernhensyn er det bare 50 personer som har fått invitasjon til begravelsen, i kirken som normalt kan huse opptil 300 personer.

Mange har derfor samlet seg utenfor kirken, og har dannet en stor ring med fakler rundt stedet der familien skal gravlegges.

SLÅR RING: Mange har samlet seg rundt stedet der familien skal gravlegges. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
SLÅR RING: Mange har samlet seg rundt stedet der familien skal gravlegges. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer

Familien Grymyr Jansen bodde i Nystulia, der åtte av de 10 ofrene i katastrofen hadde bolig.

I alt 10 bolighus med 36 leiligheter har forsvunnet ned i skredområdet, som var 300 meter ganger 700 meter det første døgnet 30. desember - over 210 dekar.

Siden har det gått flere etterskred i de bratte skredkantene.

Den første gravferdsseremonien for skredofrene, var torsdag for Eirik Grønolen (31) i Jeløy kapell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer