SIKKERHET: Etter at dødsbudskapet ble kjemnt i går kveld mobilserte man opp sikkerheten i påvente av flere demonstrasjoner i natt og i dag. Her er politikvinner samlet ved et av sikkerhetspunktene i byen i dag tidlig. Familien til den døde kvinnen håper datteras død vil føre til en bedre framtid for indiske kvinner. Foto: AP / Altaf Qadri / NTB scanpix
SIKKERHET: Etter at dødsbudskapet ble kjemnt i går kveld mobilserte man opp sikkerheten i påvente av flere demonstrasjoner i natt og i dag. Her er politikvinner samlet ved et av sikkerhetspunktene i byen i dag tidlig. Familien til den døde kvinnen håper datteras død vil føre til en bedre framtid for indiske kvinner. Foto: AP / Altaf Qadri / NTB scanpixVis mer

Familien håper datteras død vil føre til et tryggere India

Gjengvoldtektsoffer (23) døde på sykehus i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går døde den 23 år gamle kvinnen som ble gjengvoldtatt og banket opp i nesten en time før hun ble kastet av bussen i New Delhi 16. desember i år.

Voldtektene har rystet landet og har ført til flere voldelige opptøyer. Kvinnen døde til slutt av organsvikt og hadde store skader på kroppen og hodet.

- Hun var modig, og kjempet for livet lenge, mot alle odds. Men skadene var for store for at hun kunne overleve, sier Kelvin Loh, som er lege og sjef ved sykehuset hun lå på i Singapore til CNN.

Familien i sorg Indias høykommisær til Singapore, TCA Raghavan, sier til avisa Times of India at familien er sterkt berørt av dødsfallet. Samtidig uttrykker de å være rørt over alle støtteerklæringene de har fått fra hele India.

- De håper at datteras død vil føre til en bedre framtid for kvinner i Delhi og India, sier hun.

Nå er det ventet at anklagene mot de seks mennene some r pågrepet i saken også vil gjelde drap, melder CNN.

«Damini» Etter at dødsbudskapet ble kjent i går mobiliserte politiet på nytt for å stå i mot eventuelle demonstrasjoner og opptøyer i gatene.

Myndighetene har ikke frigitt navnet på offeret ennå, men i India blir hun nå bare kalt «Damini» som betyr styrke og lyn på hindi.

Navnet er også en kjent Bollywood-film fra 1993 der hovedrolleinnehaveren er en kvinne som kjemper for hushjelpa som blir offer for seksuelle overgrep, melder CNN.

DØD: Gjengvoldtektsofferet (23) døde av skadene i går kveld og blir her fraktet vekk fra sykehuset i Singapore. Foto: EPA / STEPHEN MORRISON / NTB scanpix
DØD: Gjengvoldtektsofferet (23) døde av skadene i går kveld og blir her fraktet vekk fra sykehuset i Singapore. Foto: EPA / STEPHEN MORRISON / NTB scanpix Vis mer