Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien håper fortsatt på en lykkelig slutt

Gir ut nye bilder av Sigrid.

Oslo  20120806.
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
Oslo 20120806. Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Talsmann for familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne forteller til Dagbladet at hennes nærmeste familie deltar i letearbeidet etter 16 åringen, som forsvant ved midnatt natt til søndag.

- De er med å organisere søket som nå blir igangsatt av frivillige, sier Geir Strand.

- Vi håper at dette skal få en lykkelig slutt. Dette er selvsagt en fryktelig påkjenning for dem og veldig tøft, men vi håper på en bra utgang, fortsetter han.

Flinke med oppdateringer Strand møtte familien i går kveld og i dag før samlingen på Østensjø skole.

- De setter veldig pris på at politiet nå setter inn såpass store ressurser. Det er dette de har ventet på, sånn at mysteriet kan løses. Politiet har også vært flinke til å holde familien oppdatert om etterforskningen. De var med da jeg besøkte familien i dag morges, forteller han.

For øyeblikket jobbes det med å organisere de mellom 100-150 frivillige som har møtt opp for å delta i søket etter Sigrid.

- Nå blir de delt opp i grupper og sendt ut på ulike steder hvor vi ikke har lett tidligere, sier Strand.

Verste scenario
Frank Olsson, politibetjent i Oslo-politiet sier at de jobber utifra «verste-fall-teorien», som er bortføring.

- Men dette er noe vi ikke kan vite. Søket etter Sigrid vil pågå i hele dag, sier han til Dagbladet.

Et hundretalls frivillige møtte opp på Østensjø klokken 10 i dag formiddag.

- Politiet er veldig takknemlige for engasjementet og at folk deltar. Politiet har i dag trappet opp med betydelige ressurser. Vi har hunder og helikopter ute i Østmarka, uttalte Olsson til de oppmøtte.  

Politiet har også bedt om at frivillige ikke leter i Østmarka i dag, hvor de søker med hunder.

- Dette er stort
Bengt Eriksen, som leder innsatsen for de frivillige sa også til folkemengden at de er takknemlige.

- Vi er overmåtelig glad for at folk stiller opp, det er fantastisk stort. Vi har ikke funnet noen spor og vi er nødt til å finne noe.

- Hvis du ser en presenning må du gå bort og løfte den opp. Hvis du ser en container må du stikke hodet inn, fortsatte han.  

HÅPER: Geir Strand, talsmann for familien til Sigrid som er forsvunnet fra Østensjø. Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
HÅPER: Geir Strand, talsmann for familien til Sigrid som er forsvunnet fra Østensjø. Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer

De frivillige vil søke i Maridalen, Tryvann og Grefsenkollen i dag.

Sigrid Giskegjerde Schjetne er ca 170 cm høy. Hun har lyst, brunt langt hår og blå øyne. Hun hadde på seg en Ola-shorts, blå hettegenser og en grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske.

SØKER: Frivillige søker etter Sigrid Giskegjerde Schjetne. Dette bildet er tatt fra området rundt Grefsenkollen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØKER: Frivillige søker etter Sigrid Giskegjerde Schjetne. Dette bildet er tatt fra området rundt Grefsenkollen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media