Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien har det forferdelig vanskelig, og er inne i en tung tid

Margaret Molland Sanden (19) begraves i Årdal i dag.

BEGRAVES I DAG: Årdal-samfunnet tar i dag farvel med Margaret Molland Sanden (19) i Årdal kirke. 
Foto: Anita Arntzen / DAGBLADET
BEGRAVES I DAG: Årdal-samfunnet tar i dag farvel med Margaret Molland Sanden (19) i Årdal kirke. Foto: Anita Arntzen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL (Dagbladet): Forrige mandag ble Margaret Molland Sanden (19) et av tre drapsofre på Valdresekspressen. Hun var på vei tilbake til Oslo og studiene etter et helgebesøk hos familien i hjembygda Årdal.

I dag klokka 13.00 samles familien, vennnene og store deler av lokalbefolkningen seg i Årdal kirke for å ta et siste farvel med den unge jenta. Margaret er den første av de tre ofrene på Valdresekspressen som begraves.

19-åringens familie er i dyp sorg og ønsker mest mulig ro rundt begravelsen. Det forteller familiens bistandsadvokat, Maria Kirkeide Ravnå til Dagbladet.

- De har det forferdelig vanskelig, og er inne i en tung tid. De ønsker en rolig stund i kirken, og å få sørge i fred, sier hun.

- Nå prøver de å samle krefter til å fokusere på dagen i dag og det som skal skje, fortsetter Kirkeide Ravnå.

BISTANDSADVOKAT: Maria Kirkeide Ravnå er bistandsadvokat for familien til Margaret Molland Sanden (19). 19-åringen begraves i dag i Årdal kirke. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: Maria Kirkeide Ravnå er bistandsadvokat for familien til Margaret Molland Sanden (19). 19-åringen begraves i dag i Årdal kirke. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Utenfor rådhuset i Årdal brenner fortsatt lysene for den unge jenta, og flaggene henger på halv stang i hele bygda i dag.

- Tøff dag Advokat Kirkeide Ravnå skal selv delta i begravelsen. Det skal også familiens talsperson, Per Kristian Pedersen.

- Familien håper på ro rundt begravelsen. De er spente og gruer seg. Dette blir en tøff dag for dem å komme seg gjennom, sier Pedersen.

Han forteller at familien har bedt om at begravelsen blir så privat som mulig.

Lensmann Magne Knutsen i Årdal, som også skal i begravelsen til Margaret, er også opptatt av familien får denne sørgestuden for seg selv.

- Familien har behov for den stunden der i fred, sier lensmann Knutsen.

Avhøres i dag En 30 år gammel sør-sudaner er siktet for drapet på Margaret, bussjåføren Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og Brahim Khouya (53) fra Sverige.

BEGRAVES: Margaret Molland Sanden (19) begraves i Årdal kirke i dag. Foto: Privat
BEGRAVES: Margaret Molland Sanden (19) begraves i Årdal kirke i dag. Foto: Privat Vis mer

30-åringen ble torsdag i forrige uke varetektsfengslet i fire uker. Han avhøres for første gang av politiet i dag.

- Avhøret startet nå. Det er uheldig for familien at han avhøres samme dag som begravelsen, sier bistandsadvokat Maria Kirkeide Ravnå til Dagbladet.

12 etterforskere fra hele Sogn og Fjordane har gått inn i egen spesialetterforskningsgruppe etter trippeldrapet på Valdresekspressen i Årdal i forrige uke.