TATT SOM GISSEL:  Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene. Flere utlendinger er bortført i et angrep på anlegget onsdag. Foto: Kjetil Alsvik / STATOIL.
TATT SOM GISSEL: Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene. Flere utlendinger er bortført i et angrep på anlegget onsdag. Foto: Kjetil Alsvik / STATOIL.Vis mer

- Familien har det helt forferdelig

Familie og venner har fulgt gisselsituasjonen tett i løpet av hele natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne som er i slekt med tromsmannen som er involvert i gisselsituasjonen i Algerie forteller at hun har vært i kontakt med mannens nærmeste familie, og at de opplever situasjonen som forferdelig.

- Det føles uvirkelig - Det hersker stor usikkerhet, og jeg har selv sittet oppe og fulgt nasjonale og internasjonale nyheter nesten hele natten, sier kvinnen til avisa Nordlys.

- Det føles uvirkelig, og man greier nesten ikke å tenke på noe annet nå.

Det var 17 Statoil-medarbeidere i og ved anlegget da angrepet startet onsdag morgen. 13 av dem er nordmenn. Fem av de 17 er brakt i sikkerhet, og av de tolv som ikke er gjort rede for, er det ni nordmenn og tre utenlandske ansatte.

Tenker på de nærmeste
Islamistene som angrep gassanlegget hevder å være medlemmer av al-Qaida, og til nyhetsbyrået ANI sier en talsmann for gruppen at angrepet er hevn mot at Frankrike får bruke algerisk luftrom i militære aksjoner i Mali. Den «hellige krigeren» Mokhtar Belmokhtar regnes som lederen for gruppen.

Meningsløst
- Det føles totalt meningsløst at disse skulle bli tatt som gisler. De var jo der kun for å utføre en sivil jobb. Derfor er det vanskelig å forstå grunnen til at dette skjer, det mangler en forklaring på hvorfor akkurat de ble tatt - de har jo ingentign med de politiske eller religiøse forholdene i området å gjøre, sier tromsmannens slektning.

- Vi her oppe tenker mye på hans aller nærmeste familie, og håper at hans kone og barn får all den støtte de behøver. Nå håper vi bare at forhandlingene fører fram, og at det kommer positive til nyheter fra Algerie, sier kvinnen til Nordlys.