SE LIVE: Familien Hagens bistandsadvokat, Svein Holden , forteller at familien har mottatt et budskap fra de som hevder at de har Anne-Elisabeth Hagen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen

Familien har fått budskap fra mistenkte kidnappere

- Vi føler oss sikre på at det er de samme folkene og oppfatter det som et bevis på at Anne-Elisabeth er i live.

Det er over tolv uker siden Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

I dag holdt familiens bistandsadvokat Svein Holden en pressekonferanse for første gang siden dagen saken ble kjent offentlig. Da ba familien innstendig om å få et livstegn fra den 68 år gamle kvinnen, som er både kone, mor og bestemor.

- Har fått budskap fra mulige kidnappere

Nå har familien fått et budskap fra det som er mulige kidnappere.

- Onsdag 16. januar mottok familien et budskap fra dem som hevder å ha Anne-Elisabeth Hagen. Vi har vurdert denne henvendelsen nøye med politiet, og det er riktig å orientere om denne nå.

SAVNET: Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen ble bortført fra sitt eget hjem i Lørenskog, 31. oktober i fjor. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han sier at budskapet kom via samme kanal som den forrige kommunikasjonen, som betegnes som uegnet for kommunikasjon.

- Dette er ikke noe bevis for livstegn eller bevis for at det er disse som har Anne-Elisabeth. På vegne av familien vil jeg først understreke at de synes det er positivt at de har blitt kontaktet etter offentliggjøringen.

SAVNET: Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen.
Foto: Privat
SAVNET: Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Privat Vis mer

Holden sier at han og familien føler seg trygge på at de nå har kontakt med de samme personene som tidligere på grunn av hvordan kommunikasjonsformen fungerer.

- Tegn på at hun er i live

- Vi oppfatter det som et tydelig tegn på at Anne-Elisabeth er i live og at familien kan få henne tilbake. Vi vil imidlertid komme i bedre og annerledes kontakt med dem som hevder å ha Anne-Elisabeth.

Han sier at familien vil begynne på en prosess for å få henne trygt hjem.

- For familien er det avgjørende å vite at Anne-Elisabeth lever for å starte på denne prosessen, sier han.

Holden gjentok dermed budskapet på engelsk.

- Det kan hende det er mennesker som ikke snakker norsk som følger denne pressekonferansen, sier han.

Han vil imidlertid ikke gå inn på hvilket språk dette kan være snakk om.

- Hva er budskapet til vedkommende som sender meldingen?

EKTEMANN: Investor og milliardær Tom Hagen.
Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix
EKTEMANN: Investor og milliardær Tom Hagen. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix Vis mer

- Vi er positive til at de tar kontakt, og oppfatter det som et bevis på at Anne Elisabeth fortsatt lever, men ber samtidig om forståelse for at vi trenger å vite at hun er i live før vi kan gå i en nærmere prosess for å få henne hjem.

- Vi konstaterer at budskapet kom ei uke etter at saken ble offentlig. Noe mer enn det er det vanskelig å si.

Ingen gjennombrudd

Politiet har ennå ikke hatt noe gjennombrudd i saken. De vet ikke hvor kvinnen er, og har ikke mottatt noe livstegn siden det kom et pengekrav via kryptovalutatjenesten Monero.

LANGVANNET: Onsdag startet politiet søk i Langvannet i forbindelse med den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Dette er siste nytt i saken. Reporter: Audun Hageskal. Video: Langsem, Bones og Rydning / Dagbladet Vis mer

Tilbake sitter Anne-Elisabeth Hagens milliardærektemann Tom Hagen (68), tre voksne barn i 30- og 40-årsalderen og flere barnebarn.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor. Først 9. januar gikk politiet offentlig ut med saken, og lanserte også deres hovedteori om at Hagen var kidnappet og at kidnapperne hadde økonomiske motiver. Hennes ektemann Tom Hagen er god for over 1,7 milliarder kroner.

ADVOKAT: Svein Holden: Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ADVOKAT: Svein Holden: Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Siste livstegn fra den forsvunne kvinnen var en telefonsamtale til et familiemedlem på morgenen samme dag.

Ingen gjennombrudd

Politioverbetjent Christian Berge ønsker ikke å si noe om pressekonferansen. Men han sier til Dagbladet at det ikke er noen gjennombrudd i saken.

- Jeg som etterforskningsleder har tro på at vi kommer i mål med saken, men der er vi ikke nå. Det er ingen gjennombrudd, men det gjøres nye og gode etterforskningsskritt hver dag, sier Berge til Dagbladet.

I forbindelse med det politiet etterforsker som en bortføring ble det funnet et brev i Hagens bolig. På brevet var det framsatt et krav til Anne-Elisabeth Hagens ektemann, milliardær Tom Hagen, om løsepenger.

De to siste dagene har det blitt søkt i Langvannet, rett ved ekteparets bolig. Politiet har varslet at det vil pågå søk i vannet både torsdag og fredag, men at det kan bli aktuelt å utvide dette. De har tidligere poengtert at de ikke søker etter Hagen i vannet, men etter gjenstander som kan være interessante for etterforskningen.