STORE PROTESTER: Etter at det ble kjent at politiet hadde drept Keith Lamont Scott ble det store opptøyer i Charlotte, North Carolina. I etterkant av protestene har ikke politiet sluppet video fra hendelsen. Nå har familien publisert videoen. Video: AP / Smith-familien og Curry law firm Vis mer

Familien har frigitt videoen som viser drapet som utløste opptøyene i Charlotte

Videoen viser ikke om mannen var bevæpnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble den afroamerikanske sjubarnsfaren (43) Keith Lamont Scott skutt av politiet. I dagene som fulgte var det heftige protester i Charlotte, North Carolina. Nå har familien publisert videoen fra da Scott ble skutt.

- Ikke skyt!

I videoen hører man at kona Rakeyia Scott roper gjentatte ganger til politiet at de ikke må skyte mannen hennes.

- Ikke skyt ham! Han har ikke våpen, han har en hjerneskade og han vil ikke gjøre dere noe, roper Scott til politiet.

På kort tid eskalerer ropingen og stemningen blir raskt annerledes, før man hører skudd avfyres. Videoen viser ikke om Keith Scott var bevæpnet eller ei.

Politiet mener han var bevæpnet

Politiet har oppgitt i sin forklaring at Scott var bevæpnet. Familien på sin side har fortalt at han ikke var det. Deres forklaring var at Scott satt i bilen sin og leste en bok,. I denne videoen kommer det ikke frem hvem som har rett.

I etterkant av drapet har flere bedyret at politiet må publisere videoen de har av hva som skjedde. Blant annet Hillary Clinton har involvert seg i saken. Så langt har politiet ikke gjort det. Politisjef Kerr Putney sa i går at det ville være upassende å vise bilder av «et offers verste dag».

- Han bør være i live!

Kort tid etter man hører skuddene som avfyres, kan man høre Scotts kone rope at han bør være i live, gjentatte ganger.

Som følge av protestene på drapet, ble det erklært unntakstilstand i Charlotte, den største byen i North Carolina.

UNNTAKSTILSTAND: Charlotte i North Carolina ble erklært i unntakstilstand, etter store opptøyer. Protestene kommer etter at nok en afroamerikanerher Keith Lament Scott, ble skutt og drept av en politibetjent. Video: CNN Vis mer Vis mer