Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien har hatt en dårlig følelse helt siden hun døde

Lensmannen informerte familien om at Alma (14) var drept.

SNAKKET MED FAMILIEN: Lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen politikammer besøkte familien til Amla Gabriela Knutsen (14) i går ettermiddag og fortalte dem at en jevngammel gutt har innrømmet å ha drept henne.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SNAKKET MED FAMILIEN: Lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen politikammer besøkte familien til Amla Gabriela Knutsen (14) i går ettermiddag og fortalte dem at en jevngammel gutt har innrømmet å ha drept henne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØGNE/OSLO (Dagbladet): I går innrømmet en 14 år gammel gutt å ha drept jevngamle Alma Gabriela Knutsen i Søgne.

Kommunens lensmann, Terje Pedersen, har nettopp vært på besøk hos familien til jenta. Det er hans andre besøk hos familien på under ett døgn. Det var han som i går informerte dem om at den 14 år gamle gutten har innrømmet å ha drept Alma.

- Jeg er på vei tilbake fra familien nå. De framstår som fattet, og uttrykte at de er glad over å få svar på hva som skjedde med Alma, og at de fikk denne vissheten raskt, sier han.

- En vond beskjed - De har hatt en dårlig følelse om hva det var som skjedde med henne, legger han til.

Også gårsdagens samtale, i forkant av politiets pressekonferanse, sier lensmannen at gikk greit.

- Men det er klart de synes det var vondt å få vite hva som skjedde med henne, sier Pedersen.

Familien til jenta ivaretas nå av det kommunale kriseteamet. De har foreløpig ikke fått oppnevnt noen bistandsadvokat, opplyser lensmann Pedersen.

Etterforsket saken Den foreløpige obduksjonsrapporten kunne ikke fastslå at det hadde skjedd noe kriminelt med Alma. Politiet har likevel etterforsket saken helt siden jenta ble funnet død, forteller lensmannen.

- Det er blitt foretatt kontinuerlige undersøkelser fra den dagen hun ble meldt savnet, sier han.

I går ble den 14 år gamle gutten stoppet av politiet da han var på vei til skolen. Han innrømmet seinere å stå bak drapet på Alma. Politiet hadde blant annet tekstmeldinger som de mener viser at det har vært en uoverstemmelse mellom ham og Alma.

Gutten har status som mistenkt i saken. Siden han er under 15 år kan han ikke straffes for ugjerningen. Han er nå i barnevernets varetekt, sier Pedersen.

- Samme miljø Han og Alma gikk ikke på samme skole, ifølge lensmannen, men tilhørte en felles omgangskrets.

- De var jevngamle og ungdomsmiljøet her er lite, sier Pedersen.

Han forteller at gårsdagens nyhet preger hele bygda.

- Dette er noe folk er svært opptatt av. Mange gjør seg tanker om hvordan dette kan være mulig, sier Pedersen. 

Mange sørger Alma Gabriela Knutsen ble begravet sist fredag.

ETTERFORSKER: Den mistenkte 14-åringen har selv pekt ut drapsåstedet ved Søgneelva. Stedet ble i går kveld sperret av og undersøket av politiets krimteknikere. Foto: Roar Tolfsen / WWW.N247.NO
ETTERFORSKER: Den mistenkte 14-åringen har selv pekt ut drapsåstedet ved Søgneelva. Stedet ble i går kveld sperret av og undersøket av politiets krimteknikere. Foto: Roar Tolfsen / WWW.N247.NO Vis mer

Søgne kirke har i dag stått åpen, og vil være det for dem som trenger et sted å komme til i sorgen.

- Som mennesker sørger vi på forskjellige måter. Barn og unge er gode til å sørge på en fin måte. I det ene øyeblikket leker de, og i det andre øyeblikket sørger der. De tillater seg å ha det gøy mitt  oppi alt det tragiske og meningsløse, sier prest i Søgne, Eirik Nyfeldt Bø.  

- Da får man hentet krefter til når sorgen virkelig treffer deg. Det blir en måte å takle hverdagen som kommer på.  

Nyfeldt Bø sier at mange barns måte å sørge på, skiller seg ut fra de voksnes måte å sørge på.  

- Vi som voksne tillater oss ikke å ha det fint i det vonde. Vi tenker at vi må sørge. Her kan barna være et forbilde, sier presten, som har snakket med mange om tragedien som har rammet Søgne, som kun har 11 000 innbyggere og to ungdomsskoler. Alle kjenner alle.

TAR IMOT SØRGENDE: Fungerende songeprest  i Søgne, Eirik Nyfeldt Bø. Foto: Sondre Steen Holvik / dagbladet
TAR IMOT SØRGENDE: Fungerende songeprest i Søgne, Eirik Nyfeldt Bø. Foto: Sondre Steen Holvik / dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling