Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien har ingen fiender

Politiet i Sørumsand er ikke nærmere personene som truet og ranet fembarnsfamilien i morges.

BRUTALT RANET: I denne leiligheten over Mix Grill ble fembarnsfamilien truet, holdt fanget og ranet i morges. Ranerne var der i nesten to timer før de stakk fra stedet. Foto: Hans A. Vedlog
BRUTALT RANET: I denne leiligheten over Mix Grill ble fembarnsfamilien truet, holdt fanget og ranet i morges. Ranerne var der i nesten to timer før de stakk fra stedet. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


SØRUMSAND (Dagbladet): Politiet står tilsynelatende nærmest uten spor etter at en familie på sju ble holdt fanget og ranet av to ukjente gjerningsmenn i Sørumsand i morges.

- Vi er ikke nærmere en pågripelse, sier lensmann Toril Nervik Nilsen i politiet i Sørum til Dagbladet.

De voksne i familien ble avhørt av politiet i kveld. Der kom det fram at ranerne trolig er i 20-åra.

- De beskriver dem som delvis maskerte. Den ene personen var litt lysere i huden, den andre noe mørkere, beskriver de, sier lensmannen.

- Ingen fiender
- Familien har ingen formening om hva motivet for dette kunne være. De opplyser at de ikke kjenner noen som kunne tenkes å gjøre dette mot dem. De har ingen fiender, opplyser de, sier lensmannen.

Det var i 06.45-tida i morges at væpna ranere stormet leiligheten deres over Mix Grill i Sørumsand. Flere av familiemedlemmene, bestående av to voksne og fem barn i alderen 8 til 14 år, ble bundet fast med tape og truet med våpen. Dagbladet møtte familien, som opprinnelig er fra Pakistan, utenfor huset i formiddag.

- Jeg ble angrepet på vei tilbake til døra, forklarer moren.

Den 13 år gamle gutten forteller at ranerne var hardhendte.

- Jeg så at mamma ble slått i hodet med pistol, sier sønnen til Dagbladet.

Ranerne tok seg god tid og brukte nesten to timer på å endevende leiligheten mens familien var fanget inne i stua.

Ifølge politiet fikk med seg et hjemmekino-anlegg, PCer og en del kontanter.

- Ber om hjelp
Politiet ber publikum om hjelp og ønsker informasjon om alle bevegelser ved eller rundt Mix Grill-kiosken i tidsrommet 06.00 og 08.45 i morges.

De ber også om hjelp til å lokalisere en mørk Audi A3 som skal ha kjørt på en mistenkelig måte ved åstedet. Denne bilen skal ha vært observert da den kjørte ut av Sørumsand. Den skal senere også ha vært sett ved Lørenfallet i Sørum.

Santo Lopez (27), fra Blaker, jobber på den aktuelle Mix Grill-kiosken. Han skulle starte på jobb klokka 14, og forsøkte gjentatte ganger å ringe familien som var blitt ranet. Han ble bekymret og dro til det som viste seg å være et åsted.

- Dette er helt fryktelig, sier Lopez til Dagbladet på stedet, og fortsetter:

- Det kom som et sjokk på meg. De har jo små barn - det må ha vært forferdelig for dem. Jeg kjenner de godt, sier Lopez, og uttrykker sterk bekymring for familien på sju som gjennomgikk sitt livs mareritt i morgentimene.

Tidligere i dag gikk politiet ut med denne beskrivelsen av de antatte gjerningspersonene:

Den ene raneren skal være ca 20 år 1,80 høy, og antakelig være av irakisk eller iransk opprinnelse. Han var iført blå hansker og finlandshette da ranet pågikk. Men denne skal han ha tatt av da vitnet så ham utenfor kiosken.

Den andre raneren skal være 16-19 år, 165 cm høy og mørk i huden. Han var iført sort hettegenser med gullskrift. Også han hadde finlandshette på seg da ranet pågikk.

FÅ SPOR: Lensmann Toril Nervik Nilsen forteller at de ikke er nærmere noen pågripelse i kveld. Foto: Hans A. Vedlog
FÅ SPOR: Lensmann Toril Nervik Nilsen forteller at de ikke er nærmere noen pågripelse i kveld. Foto: Hans A. Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling