Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien har ingen hevntanker

Sorgen og savnet står i fokus, ikke hvem gjerningsmannen var, sier talsperson for familien til Margaret Molland Sanden (19).

- ÅPEN OG POSITIV JENTE:  Margaret Molland Sanden ble et av ofrene for trippeldrapet på Valdresekspressen.  - Hun var omgjengelig, åpen og ei god jente på alle måter, sier Per Kristian Pedersen, som er talsperson for familien. Her er Margaret avbildet under en russerevy i Årdal i mai i år. Foto: Jonny Asperheim / Porten.no
- ÅPEN OG POSITIV JENTE: Margaret Molland Sanden ble et av ofrene for trippeldrapet på Valdresekspressen. - Hun var omgjengelig, åpen og ei god jente på alle måter, sier Per Kristian Pedersen, som er talsperson for familien. Her er Margaret avbildet under en russerevy i Årdal i mai i år. Foto: Jonny Asperheim / Porten.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL (Dagbladet): At mannen som drepte datteren deres var asylsøker, er ikke noe familien til Margaret Molland Sanden (19) har fokus på. Det sier familiens talsperson, Per Kristian Pedersen til Dagbladet.

Margaret er en av de tre personene som ble drept på Valdresekspressen mandag. En 30 år gammel sør-sudaner som hadde bodd i Årdal på asylmottaket der er siktet for trippeldrapet.

-  Dette er ikke en type familie som går rundt med hevntanker. Det kan jeg trygt slå fast. For familien er det sorgen, savnet og ugjerningen som står i fokus, ikke hvem gjerningsmannen var eller hvor han kommer fra, sier Pedersen til Dagbladet.

- Ikke samtaleemne I Årdal har det vært motstand mot opprettelsen av et asylmottak. Formannskapet i kommunen stemte imot asylmottaket før det ble opprettet i sommer, og ordfører i Årdal, Arild Ingar Lægreid (Ap) sier ifølge Aftenposten at kommunen ikke var godt nok forberedt til å ta hånd om 150 asylanter.

Denne debatten tar Margarets familie ikke del i, ifølge familiens talsperson.

- Det er ikke et samtaleemne. Familien er opptatt av å bearbeide sorgen og savnet etter dattera. De strever nok som det er med det uten å måtte tenke storpolitikk i tillegg, sier Pedersen, og fortsetter:

- Margaret var heller ikke slik. Jeg tror helt sikkert hun arvet tankene fra familien sin. Hun var omgjengelig, åpen og ei god jente på alle måter, sier Pedersen.

- Godt ivaretatt -  Familien kan nesten ikke fatte det som har skjedd. Sorgen er stor og søvnen er liten, sier Pedersen.

De har ifølge ham utrykket at de har følt seg svært godt ivaretatt av kommunens kriseteam etter drapet på dattera.

- Kriseteamet har vært behjepelige og åpne, og kommunen fortjener all ros i dette arbeidet, sier han.

Også lokalbefolkningens støtte i Årdal har betydd mye, ifølge talspersonen.