Familien har kommet igjennom på Bhattis telefon. Men det er ikke Bhatti som har svart

- Pågrepet av pakistansk etterretning, holdes på hemmelig sted.

SKAL VÆRE PÅGREPET: I november la Bhatti ut bilder av seg selv på nettet der han poserte med automatvåpen i et fjellområdet som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan. Foto: Privat
SKAL VÆRE PÅGREPET: I november la Bhatti ut bilder av seg selv på nettet der han poserte med automatvåpen i et fjellområdet som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske etterretningsmyndigheter har ifølge VG fått informasjon om at den ekstreme islamisten Arfan Bhatti (36) er tatt av pakistansk sikkerhetstjeneste og holdes i forvaring på hemmelig sted.

Bhatti skal ha blitt pågrepet tidligere i år av pakistanske sikkerhetsagenter i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Han skal ha blitt fraktet til et av sikkerhetstjenestens fengsler hvor han nå holdes i forvaring.

Ukjent svar på telefonen Bhatti reiste i fjor høst til de svært farlige grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. Ifølge familien hans er det sist kjente området han oppholdt seg i Kohat ved grensen til Afghanistan. Kilder nær Bhatti har tidligere sagt til Dagbladet at de fryktet Bhatti var blitt tatt av den pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI - The Directorate for Inter-Services Intelligence.

Dagbladet får bekreftet at familien til Arfan Bhatti gjentatte ganger har forsøkt å få tak i ham siden han forsvant.

Med jevne mellomrom har hans pakistanske mobiltelefon fungert. Men det er ikke Bhatti som har svart. Etter kort tid har samtalen blitt brutt. Dette har gjentatt seg en rekke ganger siden januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer