Familien har kommet igjennom på Bhattis telefon. Men det er ikke Bhatti som har svart

- Pågrepet av pakistansk etterretning, holdes på hemmelig sted.

<strong>SKAL VÆRE PÅGREPET:</strong> I november la Bhatti ut bilder av seg selv på nettet der han poserte med automatvåpen i et fjellområdet som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan. Foto: Privat
SKAL VÆRE PÅGREPET: I november la Bhatti ut bilder av seg selv på nettet der han poserte med automatvåpen i et fjellområdet som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske etterretningsmyndigheter har ifølge VG fått informasjon om at den ekstreme islamisten Arfan Bhatti (36) er tatt av pakistansk sikkerhetstjeneste og holdes i forvaring på hemmelig sted.

Bhatti skal ha blitt pågrepet tidligere i år av pakistanske sikkerhetsagenter i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. Han skal ha blitt fraktet til et av sikkerhetstjenestens fengsler hvor han nå holdes i forvaring.

Ukjent svar på telefonen Bhatti reiste i fjor høst til de svært farlige grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. Ifølge familien hans er det sist kjente området han oppholdt seg i Kohat ved grensen til Afghanistan. Kilder nær Bhatti har tidligere sagt til Dagbladet at de fryktet Bhatti var blitt tatt av den pakistanske etterretningsorganisasjonen ISI - The Directorate for Inter-Services Intelligence.

Dagbladet får bekreftet at familien til Arfan Bhatti gjentatte ganger har forsøkt å få tak i ham siden han forsvant.

Med jevne mellomrom har hans pakistanske mobiltelefon fungert. Men det er ikke Bhatti som har svart. Etter kort tid har samtalen blitt brutt. Dette har gjentatt seg en rekke ganger siden januar.

Familien til Bhatti har tolket dette dithen at han er arrestert og holdes av etterretningen i Pakistan.

- Informert om fortida Norske myndigheter skal ikke ha vært i direkte kontakt med Bhatti etter pågripelsen, og 36-åringen skal heller ikke ha vært framstilt for noen sivil domstol, ifølge VG.

- Verken familien eller jeg som hans advokat har hørt noe fra Arfan Bhatti, eller norske eller pakistanske myndigheter, siden 4. januar. Han har vært savnet siden da. Jeg formoder at UD gjør det som er nødvendig for å finne ham, sier John Christian Elden, partner i advokatfirmaet Elden og Bhattis advokat, til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer mener Bhattis islamistkontakter i Pakistan at norske sikkerhetsmyndigheter har supplert pakistansk etterretning med utførlig informasjon om Bhattis kriminelle rulleblad og voldsretorikk, for å skape ytterligere problemer for ham.

Første gang Bhatti har tidligere oppholdt seg både i nærheten av hjembyen der familien hans kommer fra og i områdene ved grensa til Afghanistan. Men dette er første gangen han ikke har vært i ukentlig kontakt med familien.

Dagbladet får bekreftet at både nære venner og familien hele tiden har trodd at Bhatti satt arrestert. Men de reagerer på at norske myndigheter ikke har gitt dem informasjon i saken.

- Det mest sannsynlige er at pakistansk etterretning har tatt ham, sa en person nær Bhatti til Dagbladet i januar.

Underdirektør Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet sier han ikke er kjent med at Bhatti skal være pågrepet og fengslet i Pakistan.

Etterlyst Norsk politi har etterlyst Bhatti gjennom Interpol, ifølge NTB.

I november la Bhatti ut bilder av seg selv på nettet der han poserte med automatvåpen i et fjellområdet som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan.

Bhatti er medlem av den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Dagbladet har i kveld søkt en kommentar fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST), uten hell.

<strong>INGEN LIVSTEGN:</strong> - Jeg formoder at UD gjør det som er nødvendig for å finne ham, sier John Christian Elden, Bhattis advokat. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
INGEN LIVSTEGN: - Jeg formoder at UD gjør det som er nødvendig for å finne ham, sier John Christian Elden, Bhattis advokat. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer