Familien hevdet tigger drepte Jacquelyn. Nå er de siktet for drapet

Politiet mener de fant på historie om tigger for å dekke over for drapet.

SIKTET: Jacquelyn Smith ble drept 1. desember i fjor. Nå er ektemannen og stedattera siktet for drapet. Foto: NTB scanpix / Baltimore Police
SIKTET: Jacquelyn Smith ble drept 1. desember i fjor. Nå er ektemannen og stedattera siktet for drapet. Foto: NTB scanpix / Baltimore Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1. desember i fjor fikk politiet i Baltimore telefon fra en mann i 50-åra som fortalte at kona hans nettopp hadde blitt knivstukket av en tigger.

Mannen forklarte at han, kona Jacquelyn Smith og hans datter var på vei hjem etter å ha feiret datteras 28-årsdag, da de like over midnatt så en kvinne som tilsynelatende holdt en inntullet baby i armene, og holdt fra en papp-plate der det sto «Vær så snill, hjelp meg med mat til babyen min».

Ble knivstukket

I et intervju med ABC News fortalte mannen et par dager etter om hendelsen. Jacquelyn Smith skal ha bedt sin ektemann om å stoppe, og hun rullet ned vinduet og ga kvinnen 10 dollar.

- Det var kaldt og vått, og min kone syntes, som enhver normal person, synd på babyen, som viste seg å ikke være en baby en gang, forklarte ektemannen den gang.

Ifølge ektemannen sto det også en mann bak kvinnen som tigget. Da Jacquelyn Smith lente seg ut for å gi kvinnen pengene, takket både kvinnen og mannen.

Så skal det brått ha blitt langt mer brutalt.

- Mens vi så på henne og sa «gud velsigne deg», og kona mi ga henne pengene, så kom han fram til bilen og sa «takk» og så startet han å knivstikke min kone og nappet av smykket hennes og løp, fortalte ektemannen.

Den kvinnelige tiggeren skal så ha snappet med seg Jacquelyn Smiths håndveske, og forsvunnet ut i mørke. Jacquelyn Smith døde av skadene hun ble påført den kvelden.

Det tilsynelatende vilkårlige og brutale drapet sjokkerte både politiet i Baltimore, som ikke er uvant med brutale drap, og resten av landet.

Oprah rystet

Det fikk til og med politiet til å gå ut med advarsler mot tiggere.

- De utgir seg for å være tiggere for å få oppmerksomheten til ofre. Vi vil be publikum om å være forsiktige med å ta kontakt med tiggere, fordi vi må innse at ikke alle har ærlige hensikter. Ikke alle har et reelt behov, sa fungerende politisjef i Baltimore, Gary Tuggle.

Drapet fikk også dekning i nasjonale medier, mye fordi Smith tilsynelatende hadde blitt drept i det hun prøvde å hjelpe en kvinne og hennes baby. Også talkshowstjerna Oprah Winfrey var rystet og fortalte at at den fikk henne til å vurdere om hun skulle slutte å gi penger til tiggere.

«Denne saken traff meg i hjertet. Jeg har gjort dette 1000 ganger. Men jeg vil tenke meg om to ganger før jeg gjør det igjen», skrev Oprah på Twitter.

Ektemann og stedatter pågrepet

Men i helga tok saken en dramatisk vending. Søndag, tre måneder etter drapet, fortalte politiet på en pressekonferanse at de har arrestert Smiths ektemann og 28 år gamle stedatter for drapet, skriver Washington Post.

De mener de to fant på historien om kvinnen og babyen for å dekke over for sin egen ugjerning.

- Informasjonen og bevisene peker mot dette: Det var ingen tigger. Omstendighetene var veldig annerledes. Folk utnyttet Baltimore. Vi ønsker å forsikre oss om at sannheten kommer ut og at rettferdigheten oppfylles, sier politisjef i Baltimore, Michael Harrison.

De to drapssiktede ble pågrepet nær grensa til Mexico. Politiet har så langt ikke ønsket å si noe om hva som gjør at de to nå er pågrepet for drapet, men det skal finnes bevis for at ektemannen forsøkte å forlate delstaten under etterforskningen.

- Svært uheldig

Politiet og påtalemyndigheten er svært oppgitt over at det ser ut til at noen har forsøkt å utnytte Baltimores rykte som en by herjet av kriminalitet for å dekke over sine egne ugjerninger.

- Svært ofte blir det tegnet et veldig negativt bilde av byen vår, og det er svært uheldig når folk utnytter disse negative bildene, sier statsadvokat Marilyn Mosby.

«Å få vite at familien iscenesatte dette brutale drapet er ikke til å fatte og representerer en dobbel tragedie. De tok Jacquelyns liv på en forferdelig måte, og gjorde det under dekke av tilfeldig vold i byen vår, sånn at de på den måten utnyttet den legitime frykten våre innbyggere har», heter det i en uttalelse fra ordfører Catherine Pugh.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer