Familien i sorg etter datterens død: - Det er uutholdelig

Nora Quoirin (15) ble funnet død tirsdag etter at hun forsvant på mystisk vis forrige helg. Nå gir familien uttrykk for sorgen sin. - Hjertene våre er knust, sier de.

FORSVUNNET: Britiske Nora Quorin (15) er savnet fra feriested i Malaysia. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nora har brakt mennesker sammen, spesielt fra Frankrike, Irland, Storbritannia og Malaysia, sier familien i en uttalelse onsdag.

- Hun har virkelig berørt en hel verden. (...) Vi vil alltid elske vår Nora.

Det skriver flere britiske medier, blant andre BBC og The Telegraph. Familien skriver at hjertene deres er knust på grunn av tapet.

Forsvant sporløst

Det er halvannen uke siden 15-åringen fra London forsvant sporløst fra et feriested i Dusun-skogen i Malaysia, der hun var sammen med sine foreldre og to yngre søsken.

<strong>KNUST:</strong> Noras foreldre, Meabh og Sebastien Quoirin. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KNUST: Noras foreldre, Meabh og Sebastien Quoirin. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

De ankom feriestedet dagen før, men etter første natt var hun borte fra rommet der hun sov med søsknene. Et vindu sto åpent.

- Nora forsvant under ekstremt mystiske omstendigheter, siden hun sov på samme rom som broren og søsteren, sa Noras bestefar, Sylvain Quoirin til AFP.

Funnet to kilometer unna

Det ble raskt stelt i stand en storstilt leteaksjon etter jenta. Over 350 personer, inkludert dykkere, hundepatruljer, droner og helikoptre, deltok i søket.

Tirsdag ble imidlertid et lik funnet om lag to kilometer fra der Nora ble meldt savnet, avkledd ved en foss, ifølge politisjef Mazlan Mansor.

Liket ble sendt med helikopter til et sykehus for å fastslå identitet og dødsårsak, hvor det ble kjent at det var den savnede jenta.

<strong>LETEAKSJON:</strong> Over 350 personer deltok i søket. 15-åringen ble tirsdag funnet i et «kupert» terreng, om lag to kilometer fra der hun ble meldt savnet. Foto: Mohd RASFAN / AFP / NTB scanpix
LETEAKSJON: Over 350 personer deltok i søket. 15-åringen ble tirsdag funnet i et «kupert» terreng, om lag to kilometer fra der hun ble meldt savnet. Foto: Mohd RASFAN / AFP / NTB scanpix Vis mer

Utelukker ikke noe kriminelt

Nora var utviklingshemmet og ble beskrevet som en ekstremt sårbar jente.

- Hun er ei ung jente, som er veldig sjenert, veldig reservert, veldig engstelig. Det er fullstendig utenkelig at hun har lagt av gårde alene midt på natta, utdypet bestefaren overfor BBC.

- Grusomheten av at hun har blitt tatt fra oss, er uutholdelig, heter det i uttalelsen fra familien onsdag.

Familien var overbevist om at Nora ikke hadde stukket av på egen hånd, men politiet sa innledningsvis at de ikke mistenkte at jenta hadde blitt utsatt for noe kriminelt. Seinere har de justert uttalelsen til at de ikke «utelukker et kriminelt element» i jentas forsvinning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer