DRAPSETTERFORSKNING: En mann har innrømt å ha drept sin kjæreste på ei hytte på Sørbølfjellet i Flå. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: En mann har innrømt å ha drept sin kjæreste på ei hytte på Sørbølfjellet i Flå. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Familien i sorg etter Flå-drapet: - Ei jente som var positiv, omsorgsfull og glad

En kvinne ble funnet drept i Flå tirsdag. Nå håper familien på å få vite hvordan dette kunne skje, ifølge bistandsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er vanskelig å beskrive følelsene til mennesker som er utsatt for en så ekstrem belastning. De opplever en voldsom sorg.

Det sier bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø om familiens reaksjon etter at en kvinne i 20-årene tirsdag ble funnet drept på ei hytte i Flå kommune. Hun forteller at saken kom som et sjokk for de pårørende.

- Familien håper å få et svar på hvordan dette kunne skje, sier Midtbø, og legger til at de har mistet et svært kjært familiemedlem.

- De beskriver en jente som var positiv, omsorgsfull og glad. Hun hadde ambisjoner og framtidsplaner.

Kjæreste siktet for drap

Kvinnens 24 år gamle kjæreste er siktet for drap. Dette etter at mannen, i etterkant av en trafikkulykke, forklarte at han hadde drept henne.

Tidspunktet for kollisjonen var rundt klokka 08.00 tirsdag, og den skadde mannen satt fastklemt i den ene bilen. Han skal ha oppført seg utagerende og ha snakket usammenhengende, ifølge lensmann Geir Vidme.

Da mannen ble hjulpet ut av bilen, fortalte han om den døde kvinnen. Hun ble funnet død rundt åtte kilometer unna ulykkesstedet.

Stemmer med etterforskning

De foreløpige resultatene fra etterforskningen stemmer med siktedes forklaring.

Politiadvokat Per Thomas Omholt ved Nordre Buskerud politidistrikt sa i går følgende:

- Han har erkjent de faktiske forhold. Det han har sagt stemmer med bevisbildet forøvrig, sier politiadvokat Per Thomas Omholt ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Også siktedes forsvarer, Sindre Løvgaard, har fortalt at mannen har erkjent drapet.

- Han erkjenner at han har gjort dette, men vil at det skal etterforskes om han var tilregnelig før han eventuelt erkjenner straffskyld.

- Husker lite

24-åringen har forklart at han huske lite av selve drapshandlingen. Videre har han forklart at han ønsket å ta sitt eget liv etter drapet.

Politiet har nå oppnevnt rettspsykiatere for å få vurdert mannens psykiske helse.

- Det gjør vi rutinemessig i så alvorlige saker, sier Omholt.

- Tar dette veldig tungt

Vedkommende ble lagt inn på sykehus tirsdag. Dette som følge av skader i etterkant av trafikkulykka.

- For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt, selv om han på en måte innser at han kan ha drept kjæresten sin, sa advokat Sindre Løvgaard til Dagbladet i går.

- Han tar dette veldig tungt, og har det helt forferdelig, la advokaten til om klientens tilstand.