Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien knust av sorg

Familien til avdøde Rahila er knust av sorg: - Hvorfor skal noen drepe sitt eget barn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Azhar Iqbal (48) er knust etter datterens død:

- Det var veldig, veldig vanskelig. Jeg elsket henne så høyt. Det var ikke lett, sier han om avskjeden med den døde datteren til VG.

Også onkelen, som er familiens talsmann, uttrykker sin sorg overfor avisen:

- Hvorfor skal noen drepe sitt eget barn? Hva er større sorg enn dette? Men det mest sårende er å høre dem som sier at vi har lurt Rahila til Pakistan for så å drepe henne, sier onkelen.

Gråt da skilsmissepapirene kom

Han forteller at Rahila selv ba moren og faren om å kjøpe flybillett for at hun skulle få besøke bestemoren sin. Ifølge familien var det slutt med ektemannen. Han skal ha søkt om skilsmisse 9.mars.

- Rahila gråt av sorg da hun fikk skilsmissepapirene i posten. Dette til tross for at hun nå var innstilt på å begynne et nytt liv, forteller søsteren (23).

Ifølge familien druknet Rahila etter at bilen hun satt i kjørte i grøfta, tippet over og havnet på taket i kanalen. Rahila og familiens sjåfør var på vei til tanten da ulykken skal ha skjedd.

Hadde dårlig tid

- Jeg hadde dårlig tid, og kjørte derfor veldig fort. Plutselig mistet jeg styringen etter å ha kjørt i en grøft. Bilen vrengte seg ned i kanalen, forteller sjåføren. Ifølge ham skal flere naboer ha naboer ha hoppet ut i et gjørmete vannet for å hjelpe til.

- Jeg kom meg ut av bilen og ble dratt på land. Rahila kom seg aldri ut, sier sjåføren ifølge VG. Det lokale politiet bekrefter til VG at de kom til stedet like etter, og tok hånd om både liket, bilen, sjåføren og andre vitner.

Til tross for at familien mener det hele er en ulykke, har de likevel gått med på obduksjon.

Gikk med på obduksjon

- Familien har motvillig gått med på ny obuksjon, sier advokat Abid Raja til Dagbladet.no. Han representerer nå familien til norsk-pakistanske Rahila (20) som ble funnet død i Pakistan på ondag.

Dermed reiser norske rettsmedisinere til Pakistan om noen dager. Men den høye varmen kan gjøre det vanskelig å finne ut hva som har skjedd med Rahila. Med 40 varmegrader skjer forråtnelsen veldig raskt.

Familien til enkemannen etter Rahila representeres nå av advokat Halvard Helle.

- Min klient mener å ha objektive holdepunkter for at dette er et drap kamuflert som en ulykke, sier Halvard Helle.

UVISST: Det er uvisst hva som har skjedd med Rahila. Familien mener hun er utsatt for en drukningsulykke, ektemannen mener hun er drept.
<B>REPRESENTERER FAMILIEN TIL AVDØDE: Advokat Abid Raja.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!