Familien kritiserer politiet etter at de skjøt og drepte Miriam Carey i Washington

- Hun avfyrte ingen skudd, og det var ingen våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ble det meldt om skudd utenfor kongressen i USA.

Skuddene kom fra politibetjenter som forsøkte å uskadeliggjøre sjåføren av en bil som satte andres liv i fare. Etter å ha forsøkt å ta seg inn til president Obama med bilen sin, kjørte Miriam Carey ned en politimann ved sperringene utenfor det hvite hus.

Deretter fortsatte ferden mot kongressen hvor hun til slutt ble stanset av politiets kuler.

- «Kommuniserte» med Obama En politikilde forteller til nyhetsbyrået AP at kvinnen led av vrangforestillinger og trodde at Barack Obama kommuniserte med henne.

Stephen M. Strakowski, en professor og ekspert på psykiatri hevder at kvinnen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Kilder ABC News  har snakket med hevder kvinnen gikk på medisiner og at det er flere i hennes slekt som er diagnostisert med schizofreni.

TV-stasjonen NBC skriver på sin nettside at kvinnen trodde Obama fulgte etter henne og overvåket henne.

Familien kritiserer politiet Den 34 år gamle kvinnen kommer fra Stamford i Connecticut.

Familien beskriver det som har skjedd som utenkelig. I dag går de ut og kritiserer politiet for måten de løste situasjonen på.

- Vi vet ikke hva som foregikk i hodet hennes på det tidspunktet. Jeg føler at politiet kunne løst situasjonen på en helt annen måte, sier Miriam Careys søster Amy på en pressekonferanse.

- De følte at det var en konkret trussel. Men Miriam avfyrte ingen skudd, og det var ingen våpen. Så som familie er vi fortsatt veldig forvirret med tanke på hvorfor hun ikke fortsatt er i live, sier hun.

Miriam Carey jobbet som tannlege, hadde fullført tannlegehøyskolen, og blir av politiet beskrevet som helt ordinær person som på papiret ikke skilte seg spesielt ut, skriver Washington Post.

- Slet med depresjon Kvinnen var ubevæpnet under raseriferden hvor hun blant annet smadret flere politibiler. I baksetet i bilen satt hennes ett år gamle datter, Erica.

Den lille jenta, med fletter i håret, kom uskadd fra hendelsen og ble båret ut av bilen av politiet. Barnefaren er hennes ekskjæreste, en 54 år gammel mann.

Familien hevder det ikke var noe ved kvinnens personlighet som skulle tilsi at hun skulle bli hovedpersonen i et voldelig drama. Ifølge familiemedlemmer var hun en rolig person.

Fjernsynskanalen ABC har intervjuet moren til Miriam Carey og får vite at hun slet med depresjon etter fødselen.

Kvinnens søster snakket med kvinnen bare to dager før hendelsen. Hun syntes det var rart at hun befant seg i Washington D.C. fordi hun bor i Stamford i Connecticut, en fire timer lang kjøretur unna.

Stormet leiligheten I går kveld og i dag evakuerte politiet bygården til kvinnen og finkjemmet leiligheten hennes. Politiet tok alle forholdsregler da de tok seg inn i leiligheten.

Utstyrt med bomberobot, gassmasker og verneutstyr konfiskerte politiet blant annet datamaskin og flere andre gjenstander. En talsmann i politiet beskriver leiligheten som en helt ordinær ettromsleilighet.

Det er imidlertid ikke første gang politiet er på besøk. Etter at Carey fødte sin datter Erica, ble ekskjæresten og barnefaren så bekymret for omsorgssvikt at han ringte politiet ved flere anledningen. Han mente, ifølge ABC News sin kilde, at hun var så psykisk ustabil at hun ikke var skikket til å ta seg av barnet.

Carey slet også med å betale ned på boliglånet og felleskostnadene til borettslaget. I februar i år ble hun ble saksøkt av borettslagsstyret for å ha unnlatt å betale flere ganger på rad.

STANSET HER: Villmannskjøringen til Miriam Carey (innfelt) endte med at hun ble skutt og drept av politiet Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/NTB SCANPIX Innfelt Foto: BARRY WEISS/AP/NTB SCANPIX
STANSET HER: Villmannskjøringen til Miriam Carey (innfelt) endte med at hun ble skutt og drept av politiet Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/NTB SCANPIX Innfelt Foto: BARRY WEISS/AP/NTB SCANPIX Vis mer