Tjuvgods på Finn

Familien lette etter nye ski på Finn. Så kom de over noe veldig kjent …

Eierne ringte politiet da de fant sine frastjålne ski på Finn.no.

FUNN PÅ FINN: I oktober ble en familie i Bergen frastjålet skiene sine. Lørdag kveld fant sønnen i familie dem igjen på Finn.no. Politiet leter nå etter gjerningsmannen, som er en kjenning av politiet. Foto: Skjermdump, Finn.no
FUNN PÅ FINN: I oktober ble en familie i Bergen frastjålet skiene sine. Lørdag kveld fant sønnen i familie dem igjen på Finn.no. Politiet leter nå etter gjerningsmannen, som er en kjenning av politiet. Foto: Skjermdump, Finn.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I Bergen ringte en familie politiet klokka 20.21 i går kveld etter at de fant de frastjålne skiene sine ute for salg på Finn.no. Det var Bergens Tidende som først skrev om saken.

Ifølge avisa skal skiene ha blitt stjålet fra garasjen i oktober, men familien anmeldte aldri tyveriet til politiet.

- Sønnen i familien skulle på skitur i morgen og familien søkte å finne nye ski på Finn. Da kom de over tre par av sine egne ski, sammen med hjelmer og alt det andre savnede utstyret, liggende ute for salg, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund til avisa.

I annonsen stod det litt informasjon om utstyret:

« ... stavene er 78 cm, men man kan seff velge selv de staver du bruker til hvilken ski par. Men dere må ha sko selv. Dessverre. De er meget pene brukt og nesten helt ripefri. Passer for en liten familie, venner og alle andre.»

«Hjelmen er helt unikt, kun prøvd på i butikken, men er også dessverre en moped hjelm og ikke ski. Men er en god hjelm.»

Har skjedd før

Til Dagbladet bekrefter operasjonsleder i Vest politidistrikt, Hans Eirik Thue, at kvinnen kontaktet politiet og anmeldte tyveriet da hun oppdaget Finn-annonsen.

- Kvinnen kontaktet politiet og ut i fra opplysningene i Finn-annonsen, fant vi ut hvor den mistenkte bodde. Vi tok oss inn i leiligheten og boden til den mistenkte, og da fant vi nesten alt tjuvgodset som var stjålet, sier han.

Ifølge Thue var skiene til og med merket med fornærmedes navn og telefonnummer.

TIL SALGS: Politiet fant også utstyr som ikke tilhørte familien. Skjermdump, Finn.no
TIL SALGS: Politiet fant også utstyr som ikke tilhørte familien. Skjermdump, Finn.no Vis mer

- Skiene er tilbakelevert til eieren, og familien er strålende fornøyd med å ha fått dem tilbake, sier han.

Ifølge operasjonslederen ble det beslaglagt annet gods på stedet, som også er lagt ut for salg på Finn.no.

- Det var mye forskjellig, blant annet en gitarforsterker, driller, boremaskiner og annet verktøy, sier Thue.

Thue sier dette har skjedd tidligere, og selv om det ikke er vanlig praksis, hender det fremdeles fra tid til annen.

Kjenning av politiet

Den antatte gjerningspersonen, som er i midten av 30-årene, er en kjenning av politiet.

- Det skal være en kjent gjerningsperson som vi jobber med å få tak i. Vi etterforsker saken. Han var ikke på adressen da politiet var der, men det blir en eventuell pågripelse når han dukker opp på bopelen, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer