Dobbeltdrapet i Kristiansand

Familien lettet over pågripelse i dobbeltdrapet: - En tragedie i seg selv at et barn har tilstått

Familien til Tone Ilebekk lettet over siktelse i dobbeltdrapet.

KRISTIANSAND: En 15 år gammel gutt er siktet for dobbeltdrapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). Det kom fram under en pressekonferanse i Kristiansand onsdag morgen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet i Kristiansand opplyste i dag tidlig at de har pågrepet og siktet en 15 år gammel gutt for dobbeltdrapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48).

15-åringen har i avhør tilstått drap, og vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling.

De to drapsofrene kjente hverandre ikke. Den siktede 15-åringen var i omgangskretsen til 14 år gamle Hassan, og politiet mener de to var på bussen sammen i forkant av drapet.

- En tragedie

Samtidig framstår det mer og mer som at barnehageansatte Ilebekk var et tilfeldig offer. Hun skal ha vært ute og luftet hunden Oskar da hun ble knivstukket, og døde senere av skadene på sykehus.

- Familien er lettet over at politiet har gått til pågripelse, og at det ikke har tatt lenger tid enn det har gjort. Men det er en tragedie i seg selv at et barn har tilstått drapene, sier bistandsadvokaten til Ilebekks familie, Tone Karlsen Westbye, til Dagbladet.

Tone Ilebekk etterlater seg mann og to barn født i 1994 og 1998.

- For familien framstår det hele som uforståelig, sa Westbye i går.

- Hun var høyt elsket av barn, foreldre og kolleger. Hun var den beste, sier Kristin Alfsen, daglig leder i Lund barnehage, der Ilebekk jobbet i sju år.

GRAFIKK: Kjell Erik Berg / Dagbladet
GRAFIKK: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

- Det er et sjokk, og da kan jeg nok snakke for de andre ansatte også. Hun var en bauta, tvers gjennom solid. Hun elsket å jobbe med barn, og satte alt annet til side for at de skulle få en god dag, sier Alfsen til Dagbladet.

Ilebekk dro hjem fra jobb i barnehagen, som ligger kort vei fra åstedet ved Wilds Minne skole.

- Jeg tror hun gikk rett hjem etter jobb, og antakelig på tur med hunden. Hun var nok på feil sted til feil tid, sier hun.

Gikk i 9. klasse

Jakob Abdullahi Hassan (14) gikk i 9. klasse på Fiskå skole, på andre siden av byen for åstedet.

Han tok bussen fra Henrik Wergelands gate i Kristiansand sentrum klokken 15.30 til et sted nær åstedet, nærmere bestemt Marviksveien like ved skolen.

Politiet mener den siktede 15-åringen var på bussen med Hassan. Venner av gutten sørget og la i går ned blomster og lys ved åstedet.

- Jeg er målløs. Jeg tror fortsatt nesten ikke på det, sier vennen Nicolas Isaiah Chapman (15) om den tragiske hendelsen da Dagbladet møtte ham i går.

De så hverandre rundt omkring i byen. Hver onsdag var de i tillegg på samme fritidsklubb i samme området hvor drapet skjedde.

- Jeg pleide å møte ham der. Han var morsom, sier den 15 år gamle vennen.

Fortsetter etterforskningen

Politiet opplyser at 15-åringen er i omgangskretsen til drepte Jakob Abdullahi Hassan. Politiet sier de vil etterforske om det kan ha vært en konflikt mellom drapssiktede og det 14 år gamle drapsofferet.

Sjef for Felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar sier på en pressekonferanse i dag at den siktede ikke har politisaker mot seg fra før.

<strong>ETTERFORSKER VIDERE:</strong> Politiet tror ikke det var flere gjerningspersoner, og setter lit til den 15 år gamle guttens forklaring. De fortsetter likevel den tekniske og taktiske etterforsknigen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ETTERFORSKER VIDERE: Politiet tror ikke det var flere gjerningspersoner, og setter lit til den 15 år gamle guttens forklaring. De fortsetter likevel den tekniske og taktiske etterforsknigen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Politiet sier de fortsatt etterforsker motiv, men har ikke funnet noe kjennskap mellom siktede og drepte Tone Ilebekk.

- Dette var en tragisk sak i utgangspunktet. Saken er ikke mindre tragisk når det er en 15 år gammel gutt som står bak, sier Kaddeberg Skaar.

Den 15 år gamle gutten har fått oppnevnt advokat Svein Kjetil Stallemo som forsvarer. Advokatkontoret sier til Dagbladet at Stallemo ikke vil være tilgjengelig før i ettermiddag.

<strong>I SORG:</strong> Det er blitt tent lys og lagt ned blomster ved åstedet der Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble knivstukket og drept. Politiet pågrep og siktet i går kveld en 15 år gammel gutt for drapet. Gutten har i avhør tilstått. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
I SORG: Det er blitt tent lys og lagt ned blomster ved åstedet der Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble knivstukket og drept. Politiet pågrep og siktet i går kveld en 15 år gammel gutt for drapet. Gutten har i avhør tilstått. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Det vil være fullt trykk på etterforskningen videre. Det vil være nye avhør av gutten,vitneavhør, samt nye tekniske og taktiske undersøkelser. Det er også analysearbeid som gjenstår, sier Kaddeberg Skaar.

Politiet sier de har en formening om hva som var drapsvåpenet, men ønsker ikke å kommentere dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer