Familien lever i uvisshet

Familien i Namsos ønsker ikke å tro at ektemannen drepte Marita Strøm (38).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi greier ikke å forstå at ektemannen skal ha drept Marita. Det er en veldig fremmed tanke, sier Tove Strøm Sellæg til NTB. Hun er Marita Strøms eldre søster, og har påtatt seg oppgaven å representere familien overfor pressen.

Ennå har ikke familien fått opplysninger om hvilken strafferettslig status Maritas ektemann har - om han er pågrepet som siktet for drap, eller om han har status som vitne.

- Har det bra

Men familien har fått opplysninger fra en representant for Norsk Folkehjelp i Nord-Irak om at de tre småjentene «etter forholdene har det bra». Den eldste jenta, Zara, er fem år. Hennes to småsøstre, Zama og Zandra, er henholdsvis to og et halvt og ett og et halvt år. Barna er tospråklige og snakker både norsk og kurdisk, opplyser Strøm Sellæg.

- I farens familie har de tre tanter, som passer veldig godt på dem, sier Strøm Sellæg med henvisning til opplysninger fra Norsk Folkehjelps representant, som mandag besøkte barnas familie i Nord-Irak.

- Mann skjøt

Tove Strøm Sellæg opplyser at familiemedlemmer i Namsos inntil tirsdag hadde hatt telefonkontakt to ganger med den eldste jenta. Både mormoren og en tante har snakket med Zara.

I den første telefonsamtalen mener mormoren å ha oppfattet at Zara sa: «Mann skjøt mamma». Det synes ikke å være klart om jenta her fortalte om noe hun har observert, eller noe hun har fått seg fortalt.

I den andre telefonsamtalen - med en tante - ga barnet lite eller ikke noe informasjon.

- Hun bare klynket, sier Strøm Sellæg.

Vitneavhør

Etterforskningsleder Erling Lundstadsveen ved Namsos lensmannskontor opplyser til NTB at politiet har valgt å opprette en undersøkelsessak på lokal basis. Dette innebærer at det er foretatt avhør i Namsos både av Marita Strøms familie, og av en bror og en venn av ektemannen.

Hensikten med disse avhørene er å kunne bidra med opplysninger til politiet i Nord-Irak dersom det skulle komme forespørsler om dette.

Erling Lundstadsveen påpeker at politiet i Namsos ikke har sikker informasjon om hva som skjedde da Marita Strøm ble skutt og drept. Politiet har sine informasjoner fra Utenriksdepartementet, som forsøker å få opplysninger fra Nord-Irak blant annet via den norske ambassaden i Amman i Jordan.

Norske statsborgere

Erling Lundstadsveen opplyser at både Marita Strøms ektemann og parets tre barn er norske statsborgere.

Tove Strøm Sellæg sier til NTB at familien i Namsos har fått forståelse av at barnas familie i Nord-Irak er innforstått med at de tre barna skal tilbake til Norge. Hun regner med at det dermed bare er et rent praktisk spørsmål å få ordnet med reisen. Hun opplyser også at familien i Namsos er innstilt på at noen fra familien skal møte barna ved grensen til Irak. Men ingen ønsker å reise inn i Irak, sier hun.

Tove Strøm Sellæg sier at familien har hatt inntrykk av at forholdet mellom Marita og hennes ektemann var «godt og normalt». Han kom til Norge for sju år siden, og har arbeidet som biloppretter.

Ifølge opplysninger i Folkeregisteret skal mannen være 25 år gammel. Strøm Sellæg mener å vite at han er i begynnelsen av 30-årene.

(NTB)

UAVKLART: Familien til den drepte trebarnsmoren Marita Strøm lever fortsatt i uvisshet.