Frode Berg-saken:

Familien møtte Berg-besøkere

UD gjør det de kan for å få spiondømte Frode Berg hjem til Kirkenes, fikk familien beskjed om under et møte i Oslo i går.

MØTTE BESØKERE: Under et møte med UD i går fikk spiondømte Frode Bergs (63) familie møte de norske ambassadeansatte i Moskva som besøker 63-åringen i det beryktede Lefortovo-fengselet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
MØTTE BESØKERE: Under et møte med UD i går fikk spiondømte Frode Bergs (63) familie møte de norske ambassadeansatte i Moskva som besøker 63-åringen i det beryktede Lefortovo-fengselet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Familien, advokaten og støttegruppa til spiondømte Frode Berg (63) deltok alle på et møte med Utenriksdepartementet (UD) tirsdag.

Under møtet ble det opplyst at Norge er i forhandlinger med Russland om å få Berg hjem til Kirkenes. Det forteller Øystein Hansen, leder av Bergs støttegruppe, til Dagbladet.

- UD fortalte at de jobber godt med saken, og at de bruker det de har for å få løst den, sier Hansen til Dagbladet.

Det var NRK som først meldte om møtet.

Møtte Berg-besøkere

Under UD-møtet i Oslo fikk også Bergs familie møte de norske ambassadeansatte i Moskva som regelmessig besøker den pensjonerte grenseinspektøren i Lefortovo-fengselet.

Her har Berg sittet fengslet siden han ble pågrepet 5. desember i 2017.

Det er bare ansatte ved den norske ambassade og Bergs russiske advokat, Ilja Novikov, som får anledning til å regelmessig besøke Berg i det beryktede fengselet.

- Det var familien godt fornøyd med, men detaljene fra det møtet er en sak mellom de pårørende og de ambassadeansatte, sier Hansen, lederen av støttegruppa.

Fortsatt misfornøyde

Støttegruppa og Bergs pårørende er tilfreds med å ha blitt invitert til et møte med UD, og er fornøyd med departementets forsikringer om at de jobber hardt med saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer