– Familien nekter skyld

Svigerfamilien til Dung (22) er siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalteknikere finkjemmet torsdag hjemmet til Dung Tran Larsen, mens likhunder søkte i området rundt huset. 22-åringens svigerfar nekter for at han eller familien har noe med forsvinningen å gjøre.

Det er foreløpig ingen spor etter den 22 år gamle kvinnen, som ble meldt savnet for seks uker siden. Fredag vil politiet bestemme om de fire siktede i saken skal framstilles for varetektsfengsling.

Tran Larsens ektemann (32), hans far (62), mor (59) og bror (34) ble torsdag siktet for forsettlig drap på kvinnen, subsidiært frihetsberøvelse og for å ha skjult en forbrytelse.


– Min klient sier han ikke har hatt noe med dette å gjøre, og at heller ikke familien har det, sier 62-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple, til bt.no.

Ikke avhørt

Den 62 år gamle svigerfaren ville torsdag ikke la seg avhøre.

– Vi har ikke fått dokumentene i saken. Han vil ikke la seg avhøre på grunnlag av ting han har lest i avisene, sier Riple.

Svigermoren til den savnede kvinnen har på sin side latt seg avhøre. Hun skal ikke ha ønsket å ha advokat til stede under avhøret.

LETER ETTER DUNG: Kriminalteknikere finkjemmet torsdag hjemmet til Dung Tran Larsen, mens likhunder søkte i området rundt huset. Foto: Scanpix
LETER ETTER DUNG: Kriminalteknikere finkjemmet torsdag hjemmet til Dung Tran Larsen, mens likhunder søkte i området rundt huset. Foto: Scanpix Vis mer

Vurderer utvidet søk
Teknikerne fortsetter fredag sine undersøkelser i huset i Krabbedalen, og politiet vurderer å utvide søkeområdet utenfor. Torsdag ble blant annet hagen og garasjen gjennomsøkt, og to biler er tauet inn for nærmere undersøkelser. Politiet har fått bistand fra Kripos i saken.

Politiet går grundig til verks i jakten på spor etter den savnede kvinnen. De fire siktede bor i huset der Dung Tran Larsen bodde til hun forsvant.

– Vi ser ikke bort fra at kriminalteknikerne kommer til å holde på i flere døgn, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Foruten de fire siktede, ble flere andre medlemmer av familien avhørt av politiet torsdag, blant dem en tredje bror av ektemannen og deres bestemor.

Mistanke
Politiinspektør Salvesen ville torsdag ikke svare på når politiet fattet mistanke til ektemannen og de øvrige siktede. Han sa bare at det har vært en jevn og sikker utvikling i etterforskningen som har ført fram til at politiet ønsket å ta ut siktelse.

Den 22 år gamle kvinnen ble meldt savnet av ektemannen 20. juli etter at hun hadde vært borte fra hjemmet siden 14. juli. Senere er det kommet fram at hun ikke har gitt livstegn fra seg siden 23. juni.


Noen uker før hun ble meldt savnet, hadde hun fått sitt barn nummer to. Ektemannen og familien har forklart at hun holdt seg mye innendørs i hjemmet etter fødselen. De har også sagt at hun kunne være humørsyk og ustabil og at hun hadde stukket av fra hjemmet tidligere.

Fra Vietnam
Dung Tran Larsen kom til Norge sommeren 2004 og giftet seg samme høst. Året etter bodde hun på et krisesenter i to måneder, men ektemannen har sagt at det var et godt forhold mellom dem.

Etter at kvinnen forsvant, har ektemannen tatt seg av parets to små barn. Da han og resten av familien i huset ble pågrepet torsdag, sto folk fra barnevernet klar og hentet barna.

Dung Tran Larsen har en onkel og en tante i Bergen. Helt siden hun forsvant har de fryktet at noe kriminelt har tilstøtt henne.


– Vi har hele tiden trodd at ektemannen har ansvaret for Dungs forsvinning. Nå må han hjelpe familien å finne Dung, sier onkelen til ba.no.

(NTB)