Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien på drapsstedet

IZMIR (Dagbladet): I går ettermiddag la familien til Eileen Gullaksen (47) ned blomster utenfor sperringene der hun mandag ble voldtatt og drept i Izmir i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere på dagen mottok familien en kondolansevisitt fra guvernøren i Izmir. Kvinnen fra Meland i Hordaland ble funnet død onsdag. Obduksjonen viser at hun ble voldtatt og drept. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Den dreptes familie ble i går kjørt de tre og en halv kilometerne opp den bratte skogsveien til åstedet, av ledelsen på hotellet på Balcova Termal.

Under beskyttelse av militære vakter hadde de en privat minnestund ved stedet der Eileen Gullaksen ble funnet drept.

Nektet

Eileen Gullaksen reiste tirsdag i forrige uke sammen med en revmatismerammet venninne til Izmir. Ektemannen og sønnen ønsket i går å få komme helt ned til stedet der deres kone og mor ble funnet. Men de ble nektet av de militære vaktene, fordi de ikke vil ha noen inn så nært funnstedet, og fordi de regnet det som for farlig på grunn av at det er så bratt ned dit.

Familien virket skuffet over at de ikke fikk se stedet der hun ble funnet.

De hadde med seg blomster og et bilde av Eileen Gullaksen tatt i den norske fjellheimen, som de la fra seg på skrenten overfor der hun ble funnet.

Faren og sønnen var ved åstedet i fjellet i nesten halvannen time.

Den nærmeste familien- ektemannen,sønnen og datteren- har bestemt seg for å bli i Izmir til i morgen.

Støtteapparatet rundt familien fra Meland er imponert over hvor bra de har taklet krisen så langt.

Umenneskelig

Familien fikk tre grusomme meldinger på få dager: Først at kvinnen var savnet, så at hun var død, og til sist at hun var blitt voldtatt og drept.

Det har vært en umenneskelig påkjenning for dem. Familien har gjort det klart at de ikke ønsker å snakke med pressen så lenge de er i Tyrkia.

Klokka 14 i går kom guvernøren i Izmir og kommandanten for militærpolitiet til Balcova Termal for å snakke med de pårørende.

Guvernøren forsikret dem om at alt som er mulig å gjøre nå blir gjort for å oppklare saken.

- For oss er dette uvirkelig. Det er to år siden sist vi hadde en liknende sak i Izmir, forteller guvernøren til Dagbladet.

<B>KONDOLERTE: </B>Guvernøren i Izmir, Kemal Nehrogzoglu.
MINNESTUND: </B>Familien til Eileen Gullaksen på vei til stedet der hun ble drept. En militær vakt følger med.