DREPT: Carlos Manuel Perez jr. (28) satt fengslet i Nevada i USA og ble skutt av fengselsbetjenter i november i fjor. Nå anklager familien fengselets ansatte for å skape gladiator-lignende scenarioer. Foto: AP / NTB Scanpix / Google Maps
DREPT: Carlos Manuel Perez jr. (28) satt fengslet i Nevada i USA og ble skutt av fengselsbetjenter i november i fjor. Nå anklager familien fengselets ansatte for å skape gladiator-lignende scenarioer. Foto: AP / NTB Scanpix / Google MapsVis mer

Familien raser: Anklager fengselsbetjenter for å skape gladiatorkamper

Innsatt ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som en politibetjent er siktet for å skutt og drept en ubevæpnet mann i South Carolina i USA - må tre fengselsbetjenter fra High Desert State Prison i Nevada i retten siktet for drap på en innsatt.

Carlos Manuel Perez jr. (28) ble drept mens han satt fengslet 12. november i fjor. Han skal ha hatt håndjern på seg da han ble skutt av fengselsbetjenter.

Nå kommer familiens advokat Cal Potter med alvorlige beskyldnigner om at betjentene skapte gladiatorkamper blant de innsatte.

- Betjentene visste at det ville bli kamp mellom de to innsatte hvis de kom i nærheten av hverandre. Betjentene grep ikke inn, sier advokat Potter ifølge nyhetsbyrået AP.

- Gladiator Han fortsetter:

- Tvert imot. Betjentene skapte et gladiator-lignende scenario og lot de innsatte slåss med hverandre, sier Potter.

Begge fangene som barket sammen var iført håndjern, påstår fangen som overlevde dramaet. Det hele endte med at en betjent skjøt fire skudd, som drepte den ene innsatte og skadet den andre.

Ledelsen i fengslet ønsker ikke å kommentere saken mens rettssaken pågår, ifølge AP.

Motstridene meldinger Perez sonet en dom på 18 måneder til fire år for å ha slått en mann i hodet med en planke i Las Vegas i 2012.

28-åringen døde etter skuddskader i hodet, nakke, bryst og armer.

Den andre innsatte, Andrew Jay Arevalo (24), overlevde tross skuddskader i ansiktet. Arevalo har fortalt sin advokat Alexis Plunkett at både han og Perez bar håndjern da de ble skutt.

Perez' advokat hevder familien fikk motstriden meldinger etter at de ble kjent med dødsfallet. Og at de ikke ble orientert om hvordan 28-åringen døde.

- De fikk sjokk tre dager etter beskjeden da de så liket med flere skuddskader, sier advokat Potter.